Correu a Pere Fontanals i Bosch en anglès en francès en espanyol

dilluns, 19 de novembre del 2007

Anglada al Ple de Manresa

Com si es volgués fer reviure “La mala hora” de Gabriel García Márquez, avui, al ple de l’ajuntament de Manresa s’ha debatut sobre pasquins. Uns pasquins que ha editat Plataforma per Catalunya recollint tots els rumors que circulen per bars i tasques de la ciutat sobre els beneficis que l’ajuntament atorga als estrangers, sobretot si són morenos. Al contrari que a la novel·la del magnífic escriptor colombià on la majoria de rumors dels pasquins eren certs, a Manresa tots els rumors recollits són falsos. Discutir o dubtar d’això demostra poca capacitat intel·lectual o una gran dosi de demagògia racista.

Trobo desconcertant que un ajuntament com el de Manresa perdi el temps en foteses com aquesta. Jo no he llegit el pasquí en qüestió però si certament menteix sobre polítiques municipals en matèria d’immigració, el que ha d’aprovar l’ajuntament no és una reprovació, sinó una denúncia per foment de l’odi xenòfob contra aquesta formació feixista.

En el ple era present Anglada i una colla de il·luminats prou coneguts a Manresa. En Pere (no recordo el cognom) que sempre parla malament dels magrebins menys quan cobra i va de compres a la Baixada dels Drets, en Pere és un vell conegut del nostre alcalde Camprubí ja que durant un temps va ser el seu cunyat; en Mas (d’aquest no recordo el nom) militant durant molts anys de la UGT de Pirelli, que fins i tot va arribar a ser membre del comitè i un tercer que no conec, però que amb la cara de boxejador de la Barceloneta que fa, tampoc tinc ganes de saber qui és. Junt a Anglada hi havia també el guardaespatlles que li quedava molt bé amb el conjunt Passeig de Gràcia que vestia i una companya que també venia des d’Osona (m’estalvio qualsevol valoració que pugui ser interpretada com a masclista).

Enmig d’un punt infinit sobre el traçat de l’eix transversal ferroviari pel sud de Manresa i cansats d’aguantar a banda i banda de la sala les grans dosis d’oportunisme personal que sempre possibiliten els debats que afecten els barris, una trentena de joves ha interromput la segona ronda d’intervencions per a fer notar el seu disgust amb la presència d’Anglada i tropa a la platea de l’ajuntament. Davant un primer simulacre de sorpresa per part dels assistents i després d’haver estat una estona increpant el líder dels racistes, els joves han abandonat el ple de forma pacífica i ordenada. Vives ha reprès la paraula que se li havia tallat sense aprofitar l’oportunitat de callar sobre l’assumpte.

Per sorpresa meva, els que han quedat a la sala, fins els més propers ideològicament, han opinat que aquesta interrupció no ha estat afortunada. Jo, honestament crec, que no ens podem permetre evidenciar que davant la presència provocadora de feixistes, Manresa calla. Ja callem massa generalment.

5 comentaris:

ferran ha dit...

L'Anglada aquest és un fatxa dels que sembla que a Catalunya ja no en queden, sembla talment un tinent-coronel de la guardia civil. Per contra ha tret 4 regidors a Vic. Mentre quela CUP porta anys picant la porta de l'Ajuntament i malauradament l'any que aconsegueixent entrar, ho fan de bracet amb en Xavier Arcas (tipus entranyable amb el que vaig tenir el plaer de conversar temps enrere). Per a mi tots estan a la mateixa altura. Els nacionalismes radicals són dolents. Avia'm, si que es veritat que: Quien no tiene raices no tiene una MIERDA (que deia aquell), però si la gent a votat a PxC és que quelcom està passant i que consti que a mi no em mereixen cap respecte, ni uns ni altres.

No m'ho tingueu en compte que no ho he reflexionat gaire.

I dic Sí al carrer Xirinacs, de totes maneres crec que per llei ha de passar 5 anys de la mort del difunt per otorgar-li un carrer

Anònim ha dit...

Allò del sou de 4400 € de la Sra. Sensat també de ser mentida. Crec que a lesw properes si les esquerres continuen fent-ho tant i tant malament La plataforma entreura 4 o 5 com míniom.

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

Carles, si vols fer demagògia vés a la Balconada que allà és on t’escoltaran pel què diuen els resultats electorals. O què et penses? Que has entrat en un bloc de gilipolles? Fes el favor!
El tema del sou dels regidors, Sensat inclosa, ja el vaig tractar en un altre escrit (busca’l, que si ets tant hàbil per Internet com ho ets per pensar políticament, demà tindré 5000 visites). No és fals que l’ajuntament beneficia expressament els immigrants magribins?
Qualsevol persona amb un pèl d’intel•ligència estaria preocupat si és cert que poden sortir tres o quatre regidors del teu partit de fatxes. Tu no, és clar. Tu el cervell el tens entre l’estómac i l’intestí prim.
Pensa, pensa molt, potser encara no estàs perdut del tot. Però pensa molt.

Unknown ha dit...

Realment som un poble viu, però som poc poble. Dels qui hem aconseguit sobreviure a l'anestèsia, dels qui encara ens sentim vinculats a la terra, dependrà en gran part decantar el nostre futur social i nacional, tot encisant a la majoría.

Mentresant caldrà assenyalar les boques de la mentida, reparteixin pasquins o surtn per la tele, però sobretot caldrà recolzar-nos a nosaltres mateixos, als i les que hem decidit SER.

I dic això doncs penso que demanar un carrer a nom de Xirinacs no deixa de ser une xercici d'autoestima col.lectiva, un sa exercici que al Camp de Tarragona ja s'està realitzant com a mínim a Reus.

Salut i bon blog!

Anònim ha dit...

Hola :

Crec que el tema dels immigrans s'està portant malament. I crec que aquesta oportunitat l'estant aprofitant fatxes, això és l'únic que et volia dir. En cap cas el Sr. Anglada i els seus companya em merixen cap confiança. Crec que a l'esquerra li falta valentia en alguns aspectes. No cal que t'enfadis. Per cert ja ho sap en Basiana que dius d'ell ?. A veure si et fa sortir al Menys Manresa !! Una abraçada !