Correu a Pere Fontanals i Bosch en anglès en francès en espanyol

dijous, 22 de gener del 2009

Probablement tu, maleït humà, no existeixes

Probablement tu, maleït humà, capaç d’agenollar el germà en ta supèrbia, capaç de matar nens, d’iniciar guerres per obscurs motius, de fer passar gana, fred i set pels teus interessos, capaç d’imposar la doctrina del més fort sense remordiment, capaç de viure en el abús i en la inclemència, de fer malbé el planeta pels beneficis a curt termini, probablement tu, maleït humà, que no veus més lluny que la propera hora, que ets incapaç de veure a Deu en la mateixa tinta amb la que pintes tes pancartes, incapaç de notar-lo en els teus gestos, en la teva veu, en el teu costum i en el teu amor i desamors, que el negues al carrer i en fas campanya i, alhora, sospires de ser com Ell, probablement tu, maleït humà dominat per la cobdícia, la comoditat, la fartanera i l’enveja, probablement tu, maleït humà, no existeixes.

I no ets més que un grapat d’àtoms determinats des de l’inici, i el teu sentit un artifici irreal, i el teu dolor un ram d’espines i el teu amor i desamors són vents de Mart que només acaronen pedres. Probablement tu, maleït humà, no existeixes. Pots deixar de preocupar-te i gaudir de la vida sense ser? Pots definir-te lliurepensador lligat a la matèria?
Probablement tu, maleït humà, no existeixes. I malgrat tot no dubtis mai que Deu et negui.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Collons!

Anònim ha dit...

Ets el meu ídol...
cada dia em sorprens més!

Anònim ha dit...

Per moltes vegades que me'l llegeixi, no aconsegueixo desxifrar si aquest text es pro-agnòstic, pro-creient o simplement anti-campanya-atea.

Adam Majó ha dit...

Tens raó, l'existència de cada un de nosaltres és tant insignificant, tan minúscula, tan propera a zero, que a vegades ens resulta fins i tot dolorosa. Malgrat això, paradoxalment, aquesta és la única realitat que coneixerem mai. Deu, no existeix.
Salutacions cordials.

Anònim ha dit...

Nomes una pregunta, Tu tampoc existeixes?.
Perdona si et pregunto això en el teu bloc, però no t'ho puc preguntar enlloc mes si no existeixes.