Correu a Pere Fontanals i Bosch en anglès en francès en espanyol

dijous, 29 de maig del 2008

La Bagesfera vegeta, visca la Penedesfera

Ja tinc reservats els propers 13 i 14 de juny per assistir a unes jornades, les de la Penedesfera, que prometen qualitat, compromís i diversitat per com, si més no sobre el paper, mostrar-se com a referent de les jornades locals i regionals que es van organitzant arreu del país. I dic això amb una certa agror a l’estómac, agror sens dubte egoista, per com la Penedesfera ha sabut treballar per a oferir actes del perfil 2.0 (o haurem de començar a parlar del 3.0?) combinats amb d’altres de promoció de la terra i de caire gastronòmic.

Es nota que els blocaires de la zona s’hi ha abocat i que han treballat amb temps, col·laborant, amb implicació i entusiasme i tot i que la majoria de la informació m’ha arribat a través de Daniel Garcia Peris és evident que la Penedesfera i les seves jornades no es poden entendre sinó és en una acció conjunta de la comunitat.

I és això, aquest compromís i aquesta implicació la que em provoquen l’agror que escrivia abans, aquesta enveja sana de veure com més d’una vintena d’empreses, organitzacions i institucions donen suport a les jornades i comparar-ho amb l’acció que es va dur a terme al Bages, potser de forma precipitada, que va derivar en un portal patrocinat, una promoció excel·lent pel que fa al grau d’implicació dels mitjans convencionals locals, però unes jornades que no van mobilitzar ja no el públic general, sinó més greu, van fer que blocaires que havien assistit a tertúlies radiofòniques a lluir la regidoria ni apareguessin en escena com a espectadors cap dels tres dies, d’altres que ja ni es van molestar a seguir-ho, per no parlar del grau d’implicació en l’organització que va derivar en que tant Joan com jo acabéssim esllomats, decebuts i sense ganes de fer gairebé rés més.

Creia honestament que malgrat l’activitat blocaire té molt d’onanisme i de tancament les jornades serien una magnífica oportunitat per a conèixer-nos i intercanviar experiències i coneixements. Però em vaig equivocar. Quan fa gairebé dos mesos de la darrera de les jornades puc dir que la Bagesfera vegeta. Que el portal funciona perquè s’actualitza automàticament. I que si hi ha noves incorporacions no són tant per pertànyer a una col·lectivitat sinó per a promocionar el bloc. A ningú se li pot exigir compromís ni sacrifici i és per això que aquests dos valors tenen la importància que tenen en la nostra societat. Des d’aquí vull felicitat els companys de la Penedesfera per un cartell d’actes que fa trempar i per la implicació que s’hi respira. Ens veiem a Gelida a mitjans de juny.

2 comentaris:

Àlex Gómez Ribera ha dit...

Com a bagesféric em sento aludit i tinc ganes de dir la meva opinió.

Igualment, llegint el que escrius, també em disculpo per no haver participat més en l'organització de la Bagesfera com suposo que hauries desitjat per a tots plegats.

Crec que la Bagesfera va ser un projecte que va néixer d'una empenta i decisió sorgida sobretot per part teva. I que després, important, s'hi va afegir altre gent. I crec que, efectivament, les jornades es van fer de manera prematura. Després de veure quin era el punt de vista dels blocaires que, amb el temps, s'hi han anat afegint s'hauria pogut decidir si es feien coses o només s'existia com a col·lectiu. Perquè la Bagesfera podia o pot tenir dos vessants:

1. el d'una cosa semblant a una associació on la gent es reuneix per aprofundir i conèixer més en el món temàtic dels blocs. Amb molta curiositat per aquest món. És a dir, amb moltes ganes de fer coses en aquest sentit i participar en activitats varies.

2. el d'una série de gent disposada a unir-se només per poder obtenir una série de beneficis, com per exemple, un portal on el que públiquen pugui ser conegut per més gent. Un lloc de promoció com dius tu. I poca cosa més.

Crec que els temps confirma que ha guanyat la segona opció. De fet jo, personalment, sóc partidari de mantenir-me en la segona opció per ara. El que sap greu és que la idea que vau tenir alguns, crec que més encarat cap a la primera opció, no hagi estat compartida per altres. És trist per un mateix veure com no et segueixen amb allò que hi poses ganes. Però va quedar clar que cadascú decidia el seu grau d'implicació. Com també el seu grau d'interés.

Àlex

Anònim ha dit...

Jo també m’he sentit al•ludida i no és per justificar-me però vaig arribar tard. No m’agrada massa el concepte d’onanisme, però poder si que tens raó i jo la primera.
He llegit el comentari de l’Àlex i la primera opció és la meva, tinc moltes mancances informàtiques i molta curiositat sana, pels blocs. Un lloc o una associació seria una manera per mi d’avançar en aquest mon nou de blocaire i que m'agrada. Entenc que tots estem molt ocupats i per desgràcia, la poca col•laboració (jo sempre la primera) et fa desanimar.
Per a qualsevol proposta o idea nova, conta amb mi, ja trobaré la manera de col.laborar.