Correu a Pere Fontanals i Bosch en anglès en francès en espanyol

dilluns, 21 de gener del 2008

Joves bagencs, polítics i blocaires

Albert Marañón i Jonatan Triviño coincideixen a més de en la “ñ” del cognom, en que tenen vint anys (*), són del Bages, són blocaires i són responsables de les branques juvenils dels seus respectius partits polítics socialistes, per bé que un d’ells amb el prefix “eco” al davant. Els vaig conèixer en persona el passat onze de gener a la reunió de constitució de la Bagesfera. Tots dos hi estan molt implicats. Tots dos haurien de ser presents en el futur polític de la comarca.

Jonatan TriviñoJonatan Triviño és advocat i responsable de les JSC a Manresa a més de formar part de l’executiva del PSC. És pulcre, discret, ordenat, educat i encara que no sé si això és una virtut en política, sembla molt honest i noble. Jonatan té un bloc de to vermell apagat o grana amb la sana intenció de fer-se veure socialista però sense la rigidesa del vestit de feina. Combina entrades oficials amb d’altres de collita pròpia i tot i que té enllaçades les icones socialistes (PSC, PSOE, JSC, UGT) i molta blogosfera del mateix color, no descuida els enllaços de la terra. Ara que previsiblement no tindrà Canongia a la vora (però segurament sí tindrà Marsal) potser comptarà amb alguna opció de prosperar en el partit marcant perfil propi.

Albert MarañónAlbert Marañón estudia politologia o ciències polítiques, és regidor a Sant Joan de Vilatorrada, president del Consell Nacional i coordinador a la Catalunya Central de les JEV. Tot i conèixer-nos personalment de fa poc, anteriorment ja l’havia citat en una entrada anterior (Xirinacs també a Sant Joan de Vilatorrada) i no pas sense controvèrsia. Qui el coneix de prop no dubta en afirmar que apunta maneres. Té un ímpetu juvenil i un atreviment que li permet enfrontar-se a autèntics diplodocus polítics municipals però que haurà d’anar polint en el futur per no caure massa sovint en el dogmatisme propi del seu partit. El seu bloc és verd claret i negre i al cantó auxiliar hi disposa amb poques llicències les mosques i els enllaços ecosocialistes de rigor. Dues característiques el fan molt apte per la política: sembla molt racional i que sàpiga esperar el millor moment per actuar. Demà dimarts al migdia hem d’anar plegats a Ràdio Manresa a parlar de la Bagesfera.

Tots dos són joves i preparats. Tenen un bloc que han d’aprofitar per marcar diferències dins dels seus partits i no només per fer d'altaveus de les consignes que dicten des de les cúpules. Des del meu record com a portaveu de les JERC de Manresa els vull empènyer a que aprofitin les sigles de les seves joventuts per a aprendre a fer política d'aparell, política en subíndex, perquè a tots dos ja els he fet saber que en el futur potser els hauré de criticar des del meu bloc. Només espero que ells sí sàpiguen diferenciar una crítica professional d’una relació personal.

(*) Error de càlcul. Jonatan té trenta anys. Del març del 77 fins ara són trenta anys i no vint!!!

4 comentaris:

Jonatan Triviño ha dit...

Hola Pere. Primer de tot, disculpar-me pq volia escriure't abans, però aquests dies vaig una mica de bòlit amb la feina. Voldria agrair-te, de tot cor, els qualificatius tan afectuosos que has tingut envers a la meva persona, així com els consells i ànims que ens dónes per seguir endavant. En una societat a on als joves que ens impliquem en política ens defineixen com a "bitxos raros", paraules com les teves s'agraeixen molt, de veritat. D'altra banda, tot i que tb estic molt content pq m'has fet una miqueta més jove del que sóc, pots estar ben segur que si algun dia he de rebre crítiques per part teva, a banda de ser bona senyal pq m'estaré dedicant a allò que m'apassiona, vull que sàpigues que les encaixaré sabent diferenciar la crítica professional de la nostra relació personal, que aprofito per dir-te que m'agradaria que continués. Salut.

Anònim ha dit...

Ei! montanyero rusaire, amb el teu escrit demostres que no coneixes gaire a en Marañón, qui el tracte, sap que es prepotent, poc dialogant viu en un estat de continua emprenyamenta, i tolera molt malament la critica. Ah! per acabar a qui li porta la contraria no el saluda, fa veure que no el veu. Salut per totom Marañon inclós

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

Al darrer anònim:

No veig a on troves incompatibilitat entre el que he escrit i tu contestes.

Albert, igual que la majoria de responsables d'Iniciativa, no pequen de prepotència. El que passa és que com que tenen un discurs teòric polític molt elaborat (encertat o errat) solen pecar de setciències i per això els costa més reconèixer la crítica.

En el meu escrit comento que ha de polir la seva actitud per no caure en les postures dogmàtiques del seu partit. Precisament em referia a evitar aquestes reaccions que pot despertar el seu convenciment inamobible.

Però trobo que Albert és molt racional sense deixar de ser atrevit i aquest fet el fan molt vàlid per a fer política des de Iniciativa.

el blog del Marañón ha dit...

Hola Pere,

Comparteixo plenament el comentari del Jonatan. Sobretot gràcies pels consells que sempre van bé, molt bé.

Pel que fa el comentari de l'anònim. No et puc dir si et saludo o no perquè com que prefereixes quedar amagat. De totes maneres, jo en cap moment he deixat de saludar a ningú. En sentit contrari sí que m'ha passat més d'una i més de dues vegades.

Però bé, en qualsevol cas, siguis qui siguis, si t'he deixat de saludar en algun moment perdona.

Salut!