Correu a Pere Fontanals i Bosch en anglès en francès en espanyol

dimarts, 1 de gener del 2008

Visca la política

M’agrada la política. Des de la política en majúscules de les idees fins a la política en subíndex dels subterfugis i les maniobres. M’agrada mirar-m’ho tot i participar-hi amb la meva opinió. Perquè la política és un fantàstic joc de rol amb un tauler gegantí i amb peces principals, secundàries i exèrcits. Amb ventures propenses i adverses. Amb fantasmes del passat i amb il·lusions de futur. I finalment amb el veredicte del jurat més gran possible. Entremig queden mitges veritats, trampes, moviments de distracció, xous i serpentines. M’agrada la política. I ara arriba una altra vegada la política en subíndex: les eleccions espanyoles. No per ser espanyoles, sinó per ser política electoral. Com si fos una final de Champions Leage, omplim la nevera de refrescs, abaixem la llum i procurem-nos un recipient enorme de crispetes, que comença l’espectacle.

Fent una repassada pels principals blocs polítics d’opinió de Catalunya es comprova que el març hi ha eleccions a Espanya. Si es miren els blocs polítics de consigna fa alguns mesos que les peces es mouen com en una partida d’escacs lenta d’aquelles que previsiblement acaben en taules. Paral·lelament, la militància de base consigna les opinions o fa opinions de consignes però els seus escrits resulten menys previsibles. Jo fa pocs mesos que em moc entre blocs i és per això que em descuidaré algú, però en principi aconsellaria seguir la campanya des de l’ordre i la classificació de més de 1000 blocs polítics a Poliblocs i des dels mitjans de comunicació que tinc enllaçats a la secció de periodística. Per aprofitar aquesta mena de servei de portal d’enllaços que us ofereixo afegiré de forma provisional (fins la setmana després de les eleccions) els botons que us permetran arribar directament als blocs dels candidats catalans (atenció: els blocs de Chacón i Herrera els escriuen els seus col·laboradors).

Per a qui no li agradin els finals incerts, us ho diré ara: el PSOE guanyarà les eleccions ampliant la diferència que té respecte del PP, Convergència recularà un pel, Esquerra es mantindrà o recularà un altre pel i Iniciativa-IU guanyarà un diputat per Barcelona. La participació a Catalunya serà encara més baixa que fa quatre i vuit anys i això anirà en detriment dels socialistes i permetrà que Esquerra es mantingui i Iniciativa pugi una mica. Ens ho continuarem mirant.

Per cert, copiant els mestres enceto l'etiqueta Eleccions Març-08.

4 comentaris:

Marc Vidal ha dit...

a poliblocs tenim xifrats 949 blocs concretament, aviat arribarem als 1000!. bon any

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

Gràcies per la puntualització, Marc. Això em passa per fer la suma depressa i per sobre.

el blog del Marañón ha dit...

A mi Pere també m'agrada la política, però la política que consisteix en parlar sobre els problemes reals de la gent, buscar i trobar solucions i aplicar-les. És quan hi ha "política de subíndex de subterfugis i maniobres" quan apareix la desafecció i abstenció.

Precisament l'agenda Llatinoamericana del 2008 l'han dedicat a això. Te la recomano! www.llatinoamericana.org

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

Albert, amb tot l'apreci. Només t'ha faltat afegir-hi "... i la Pau en el món". És del que em queixo dels companys d'Iniciativa: que a l'hora de dir obvietats sou més previsibles que una Miss en la prova de les preguntes.

És evident, i així ho he escrit, que m'agrada la política en majúscules, però jo admeto que també m'agrada l'estratègia i la tàctica política.