Correu a Pere Fontanals i Bosch en anglès en francès en espanyol

divendres, 25 de gener del 2008

Tres mesos després d’Analytics (i II)

Escrivia a Tres mesos després d’Analytics (I) els continguts que havien despertat més interès en els tres mesos que feia que portava un control més rigorós a partir de les estadístiques de Google Analytics. En els grups mensuals que vaig fer destacava la forta presència de temes relacionats amb Manresa i el Bages de la mateixa manera que al valorar les paraules claus que s’utilitzen als buscadors abans d’accedir al bloc o per buscar-lo m’he trobat que les combinacions entre Pere, Fontanals, muntanya i russa són les que més es fan servir. El percentatge d’ús d’aquestes quatre paraules no ha estat sempre igual i ha crescut a mida que la gent ha anat coneixent que tinc un bloc i que es diu La muntanya russa.

Altres paraules que han tingut prou protagonisme han estat les referents a Més Manresa, TLBGrup, el nom del seu president i del seu exgerent; darrerament la Bagesfera; també Saül Gordillo, reagrupament.cat, Xirinacs, els antifeixistes, Anglada (de quan va fer presència al ple de Manresa) i el rei d'Espanya en diferents formats (per la crema de fotos i pel conflicte amb Chaves). Val a dir que l’èxit o fracàs d’unes paraules per sobre d’unes altres depèn sobretot de la posició on et situï el buscador i aquesta és una “sort” que depèn d’unes variables que no conec encara que les sospiti llunyanament.

Pel que fa als enllaços directes o cites textuals que durant aquests tres mesos han creat un flux de visites cap a La muntanya russa hi ha blocs bagencs i catalans i fins i tot un enllaç (que jo conegui) des d’un web del cor d’Europa. No els cito pel nombre de visites per no ser descortès: kaosenlared, poliblocs, catablocs, manresacalidoscopi, manresa.blocsciutadans, jonatantrivino, diaridemanresa, manres.blogspot, topcatala, catapings, bitacoles, aml1987, xbs, blocsdelletres, cup, alianzo, desuissaestant, marcvidal, casalcatala.nl, palabras-fugaces, cau, cucu, cucadellum, diariexcursionista, josepsort, technorati, victoralexandre, vilaweb/saulgordillo i tot un gruix amb menys de cinc visites. Navegant d’aquí cap allà, passant, picant i partint.

No voldria acabar aquest anàlisi sense destacar que en només tres mesos La muntanya russa s’ha situat en el lloc vint-i-u de l’escala Alianzo dels blocs d’actualitat general escrits en català. Aquesta pujada fulgurant en tant poc temps a més d’enorgullir-me (tots els blocaires tenim un punt de vanitat) m’obliga a ser curós amb els escrits i l’aspecte del meu bloc.

A partir d’ara faré un breu cada tres mesos destacant el que cregui més important de les estadístiques internes de La muntanya russa, però hi passaré més per sobre. M’organitzaré també un llibre d’estil per unificar la utilització de les cometes, els parèntesis, els claudàtors i els diversos símbols. Avui ha estat la última llicència que m’he pres en aquest sentit.