Correu a Pere Fontanals i Bosch en anglès en francès en espanyol

dilluns, 14 de gener del 2008

L'alcalde que més cobra del Bages

Encuriosit he buscat per la xarxa quin alcalde del Bages és el que cobra més entre sous, salaris, indemnitzacions i dietes i m’he trobat amb una sorpresa. Una sorpresa desagradable, tot sigui dit de passada, no pas al descobrir el polític doncs imaginava que seria l’alcalde d’alguna població mitjana que combinava diversos càrrecs electes sinó per la quantia de la suma dels emoluments. Segons la pàgina web de la Diputació on apareixen els ingressos de tots els càrrecs públics aquest humil servidor del poble cobra 6.737,72 euros mensuals per catorze pagues de sous i 2.750,00 euros mensuals per dotze pagues en concepte d’indemnització.

Entre una cosa i una altra acaba percebent 127.328,08 euros cada any. En un escrit de fa temps que valorava els sous dels regidors de l’ajuntament de Manresa vaig deixar clara la meva postura de que qualsevol salari d’un càrrec electe em sembla just sempre que les seves aptituds, el seu comportament, la seva dedicació i la seva capacitat estiguin d’acord amb el que cobra. En l’empresa privada, i en l’àmbit públic també hauria de ser així, una persona ha de cobrar pel benefici o l’estalvi (no només econòmic) que suposa per l’empresa o el municipi. D’acord amb aquesta premissa l’alcalde citat hauria de trobar la fórmula per a que els seus governats paguessin una tercera part del que paguen els ciutadans de qualsevol altra població i tinguessin uns serveis i unes infraestructures el triple millor que els ciutadans de qualsevol altre municipi. Llavors no discutiria els seus ingressos. Però això no passa. El municipi de l’alcalde cent mil·lenari és un municipi normal amb les seves places i les seves faroles, amb els seus petits èxits i els seus petits fracassos, amb una existència que no destaca especialment ni per bé ni per mal. Per acabar-ho de reblar la seva acta de diputat no té cap mena de excel·lència més enllà d’aixecar o baixar la mà quan toca.

Tot i la claredat de les dades que transmet la pàgina web de la Diputació he volgut confirmar l’evidència d’aquests imports posant-me en contacte amb coneguts meus d’aquesta població que a més de confirmar-me, cèntim amunt, cèntim avall, aquests ingressos m’han recordat que els 2.750,00 euros mensuals en concepte d’indemnització no cotitzen a Hisenda i que, per tant, no li graven en la declaració de l’IRPF. Això sí, aquesta mena de dietes escandalosament inflades a costa del seu sou per no pagar impostos com fem la majoria dels que cobrem un salari normal les continua cobrant quan està de vacances o quan fa l’orni i no es presenta a fer de diputat.

Serà legal però és un robatori a la vista de tots i gràcies a tots continua sortint d’alcalde legislatura darrera legislatura. Aquesta vegada no he afegit enllaços ni he escrit el nom del polític: que cadascú investigui si en té interès ja que les dades són públiques per poc que es busquin.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Pere :

Segons aquest números en una legislatura se'n portarà 509.312 Euros és a dir uns 75.000.000 de les antigues pessetes, en 4 anys. A més de cotxe oficial , VISA, dinars, sopars, etc.
Ara mateix vaig a demanar el carnet del PSOE "PSC", i que diguin el que vulguin !!! Carai, amb els socioslistos.

Anònim ha dit...

Si feu les divisions oportunes, el sacrificar servidor del poble aquest, cobra la friolera de cuasi 59.000pts. diaries, més el que cau com bé diu en Joan Vila, quina barra!!!.

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

El que es fa en aquests casos quan hi ha duplicitat entre un salari de diputat i un salari d'alcalde és, pel bé del poble i per pròpia honestedat, renunciar al sou d'alcalde doncs s'entén que amb més de 6000 euros per 14 pagues ja estàs prou servit.
En aquest cas no només no fa això sinó que transforma el sou d'alcalde en indemnització per evitar la incompetència de salaris i de passada com que la indemnització és considerada una mena de dieta no ha de declarar aquests ingréssos a la declaració de la renda.
El que em pregunto jo és si va amb helicòpter de casa a l'ajuntament per a poder gastar tantes dietes.

Anònim ha dit...

Crec que sé de quin alcalde parleu, peró si en Fontanals no creu oportú fer públic el nom, jo no ho faré, peró tan sols hi han tres candidats que es pugin moure en aquestes xifres, que crec honradament SI creen desafecció politica.

Anònim ha dit...

No cal dir el nom...els numeros ja ens sorprenen a tots...desgraciadament......

Anònim ha dit...

Hi ha tres alcaldes del Bages que són diputats: 1) Laura Vilagrà (ERC), de Santpedor, diputada al Parlament. No cobra sou de l'Ajuntament. 2) Jordi Moltó (CiU), de Sallent, diputat provincial a la Diputació. De l'Ajuntament, cobra una indemnització mensual de 1.099 euros. 3) Ezequiel Martínez (PSC), de Sant Joan, diputat provincial a la Diputació. De l'Ajuntament, cobra una indemnització mensual de... ja ho diu el Fontanals.