Correu a Pere Fontanals i Bosch en anglès en francès en espanyol

divendres, 28 de desembre del 2007

Blocaires del Bages

En el Blogger, amb l’extensió blogspot.com, existeixen 175 perfils blocaires de Manresa. No he fet la comprovació amb altres poblacions com Sant Joan de Vilatorrada, Cardona o Sallent, però és fàcil suposar que aquesta xifra es veuria considerablement ampliada si ho fes. És cert que alguns d’aquests blocs no estan actualitzats, però tampoc podem obviar que molts blocaires porten dos o tres blocs alhora i que d’altres (jo mateix) tenim la visualització del perfil inhabilitada i no sortim als llistats. Tot això només contant els blocs que es gestionen amb el Blogger. A part, és clar, hi ha un munt de blocs amb domini propi, blocs actualitzats des d’altres administradors i blocs que depenen d’organismes, partits polítics o mitjans de comunicació. Sense contar els fotoblocs i els vídeoblocs.

Aquest conjunt de blocaires tenim un potencial immens per a organitzar trobades, per a tenir experiències enriquidores, per a realitzar actes o, arribat el punt, per a tenir un portal blocaire propi. Amb aquesta idea s’ha iniciat la creació d’una llista de correus per a blocaires del Bages blocaires-del-bages@googlegroups.com que inicialment ens permetrà conèixer-nos i en el futur ens ha de conduir a organitzar-nos a la xarxa de la manera que creguem més convenient.

Blocaires del Bages neix amb la idea de tenir com a únics requisits per a formar-hi part gestionar un bloc regularment actualitzat i tenir alguna vinculació amb el Bages (no és estrictament necessari ser-ne; s’hi pot estudiar o treballar o ser de la Catalunya Central esperant formar una llista comarcal). Així mateix es pretén que l’organització cibernètica sigui anàrquica (en el bon sentit de la paraula) i que qualsevol dels seus membres pugui convidar o proposar o gestionar a la llista amb l’única limitació de les dues normes que s’han assenyalat amb anterioritat i amb un contingut blocaire respectuós amb els drets humans.

A dia d’avui som quatre blocaires els que encetem aquesta experiència, però esperem que aviat en siguem molts més. Poc a poc nosaltres anirem buscant i trobant correus de blocaires a qui convidar però molts no tenen l’adreça electrònica a la vista. A aquells bagencs que tinguin bloc i que els pugui interessar formar-ne part poden escriure’ns a blocaires-del-bages@googlegroups.com i que recordin que el grau d’implicació el decideixen ells.

Un darrer apunt. Malgrat que els que em llegiu sovint podeu conèixer el meu perfil d’opinió, Blocaires del Bages està obert a tots els blocs independentment del seu idioma i el seu pensament polític, religiós o d’opinió (sempre i quan sigui respectuós). No es pretén més que agrupar els blocaires bagencs.