Correu a Pere Fontanals i Bosch en anglès en francès en espanyol

dilluns, 24 de desembre del 2007

Xirinacs també a Sant Joan de Vilatorrada

Aquest dijous passat el Ple extraordinari de l’ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada va viure un capítol d’aquell surrealisme que només es dóna en els municipis on l’alcalde i el govern hi són de fa anys fent i desfent no només allò que afecta el poble sinó també reescrivint els procediments parlamentaris, les normes protocol·làries i els usos i costums municipals. El grup municipal de Convergència va presentar una moció de reconeixement a la memòria de Xirinacs tot proposant que quan fos possible es donés el seu nom a algun espai del poble. Segons m’expliquen (no hi havia cap mitjà de comunicació) a partir de llavors va començar tota una escenificació més digna d’una comèdia italiana dels setanta que del plenari d’un corporació municipal.

Tot i que la moció es va presentar correctament en temps i forma, els grups municipals socialista i ecosocialista van actuar com si tot plegat hagués estat una proposta sobrevinguda amb respostes i contrarespostes dubitatives, amb consultes a la secretaria, amb intents d’esmena d’última hora i amb excuses de mal pagador. Rivera dels socialistes va presentar els seus mèrits explicant que ell havia conegut personalment Xirinacs i fins hi havia parlat. Marañón dels ecosocialistes es va justificar adduint que hi havia molts lluitadors antifranquistes que també es mereixien el nom d’un carrer a Sant Joan i que seria injust fer passar Xirinacs davant d’ells. O sigui, seguint el mateix patró lògic, segons Iniciativa de Sant Joan de Vilatorrada no es pot donar de menjar a l’afamat perquè seria injust fer-lo passar per davant de tots els africans (i no africans) que moren de gana diàriament. Com si la unitat condicionés el conjunt.

Amb els representants de Convergència als seients del públic, la representant d’Esquerra multiplicant-se en la defensa i els despropòsits d’uns i altres encara faltava el gag final quan Iniciativa que se sabia sense raó per defensar l’oposició a la proposta va treure d’un calaix una moció preparada a corre-cuita sense el coneixement de ningú. Com es evident la secretaria va haver d’advertir que allò era una irregularitat. Finalment, com aquell que té una feina feixuga que endarrereix dia darrera dia, el Ple de l’ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada va decidir tornar a discutir el punt en la pròxima reunió plenària. Aquesta proposta i dues més que s’havien discutit amb anterioritat.

Per sobre de consideracions partidistes i obviant l’actitud dels socialistes, sembla evident que aquestes situacions conflictives superen els companys d’Iniciativa. Iniciativa, a Sant Joan de Vilatorrada i arreu, s’hauria d’espolsar aquest complex de càrrec regalat i de robagallines per establir-se d’una manera clara sense dependències institucionals i amb les idees clares. En una gran empresa podem prosperar demostrant criteri i opinió pròpia o llepant el cul al nostre superior. Iniciativa fa temps que utilitza aquesta segona via quan per la seva història caldria esperar una mica d’amor propi. Iniciativa és només la nota de color dels socialistes. Rés més. Haurem d’esperar al quart dijous de gener per viure el desenllaç.

21 comentaris:

Anònim ha dit...

Certament va ser així, tal com dius. Llàstima que els nostres mitjans de comunicació , són més aviat d'incomunicació, no s'han fet ressó de les malifetes de l'ajuntament. Xirinacs es mereix un reconeixement a Sant Joan. Els socialistes i econo-socialistes, diu que cal fer un reconeixement a més gent : El Antoni Gutierrez, El Gregorio Lopez Raimundo, etc.. tots dels seus...Ai, Senyor....

Unknown ha dit...

Ja ho diuen: són Ecosocialistes, és a dir: l'eco dels socialistes.

Molt bon post!

Jo també vull un carrer a nom de Xirinacs!

Anònim ha dit...

Els d'iniciativa que demanin un carrer pel Che Guevara, el Fidel, el Carrillo o algun desgraciat d'aquests (dels seus)

el blog del Marañón ha dit...

Hola Pere!

Abans de res, deixa'm que et feliciti per la iniciativa de posar en contacte tots els els autors dels blocs bagencs i intentar així crear xarxa entre tots nosaltres.

Sobre l'article del debat al passat ple de sant joan sobre si fer-li un reconeixement a en Xirinacs o no, en el marc d'una moció de CiU, vull comentar un parell de coses. Aclarir-ne i puntualitzar-ne algunes, i comentar-ne d'altres amb les que no hi estic d'acord. Veuràs que he aprofitat per parlar del conjunt del Ple ja que he penjat aquest comentari al meu blog, enllaçant amb la teva entrada original.

No sé a què et refereixes quan dius que reescrivim procediments parlamentaris, ens saltem normes protocolàries i usos i costums municipals. En tot cas ja m'ho aclariràs.

Cal dir que l'escenificació va començar en el mateix moment que va començar el ple, no ho vam fer precisament els regidors de l'equip de govern, i no va ser per la moció sobre en Xirinacs.

CiU va creure convenient abandonar el ple, i passar a formar part del públic, en protesta perquè el ple era extraordinari i no ordinari (segons van coincidir en el ple la resta de portaveus, va ser una acord adoptat a la junta de portaveus, on el portaveu de CiU es va mostrar favorable a que així fos); i perquè havien presentat una moció en referència a una possible irregularitat de la llar d'infants el Xiulet i les obres de l'Espai Jove en trobar-se a prop del cementiri; que amb tot el dret a fer-ho l'alcalde i l'equip de govern vam decidir no incloure-la en l'odre del dia i posposar-ne així el debat per a un proper ple, ja que considerem que calia un informe tècnic i jurídic previ per tal de tenir els màxims elements objectius a l'hora de fixar un posicionament.

Arribats a aquest punt teniem dos mocions a l'ordre del dia (la d'en Xirinacs i una sobre la multa imposada a Acció Cultural del País Valencià) que qui les presentava no estava present per defensar-les. Poca importància li donen a les mocions que havien presentat si no tenen cap problema en deixar el ple i per tant no defensar-les.

En qualsevol cas, sobre el punt de la denúncia a Acció Cultural del País Valencià no hi va haver gaire debat i es va aprovar amb una modificació. ICV i PSC vam acordar suprimir l'acord on s'establia que l'Ajuntament faria un ingrés a l'associació per ajudar a pagar la multa, ja que malgrat ens sembla totalment injusta, creiem que una administració pública no pot ni ha de pagar sancions econòmiques d’altres imposades per una sentència judicial.

Com et fas ressò en la teva entrada original, el debat al voltant de la moció de reconeixement a en Xirinacs va donar força més de si.

Cert que la moció va estar correctament entrada al registre en temps i forma, però no sé què et fa pensar que els grups d’ICV i PSC vam actuar com si ens vingués de manera sobrevinguda. De fet, havíem tingut oportunitat de parlar-ne prèviament tots dos grups. I tampoc vam actuar en cap moment de manera dubitativa, teniem molt clar quin era el nostre posicionament, però la situació era especial i inesperada (l’abandó del ple dels regidors de CiU) i per tant va caler una certa resituació. No veig el problema en fer consultes a la secretària, i intents d’esmena sí que n’hi va haver, però en tot moment plenament justificats. Sobre la intervenció d’en Marcel Ribera (amb b alta) res a dir, crec que com en moltes altres ocasions va estar encertat. Sobre la meva però permete’m que vulgui fer-ne un resum i així aclarir un parell de coses que dius no del tot certes.
Tal com vaig dir, la moció la trobàvem incompleta i incontextualitzada. Perquè trobem arriscat particularitzar una lluita, com l’antifranquista, que va ser tant àmplia, i perquè al cap i a la fi, tant importants com els noms d’aquestes persones són les idees que defensen i en el text original de la moció en cap moment es feia referència explicita a la importància de la lluita antifranquista, a la lluita en contra de qualsevol règim totalitari, i a favor de la democràcia i les llibertats individuals i col•lectives. A més a més, a l’Ajuntament ja s’havia pres l’acord de dedicar una zona del poble a reconèixer aquesta lluita, i trobàvem oportú ampliar la proposta. No plantejant-ho en cap moment com una cursa, sinó com un acte de just reconeixement a moltes altres persones. Per tant, i en aquest sentit, vam proposar, que se seguís el costum de traslladar el debat al Consell de Cultura i esmentar la possibilitat de reconèixer la lluita de, entre d’altres persones, en Xirinacs, en López Raimundo, en Paco Candel, la Marta Mata i l’Ernest Lluch. El teu comentari sobre els africans el trobo demagog i fora de lloc.

Tot plegat, els grups d’ICV i PSC, ho vam concretar en una proposta escrita, amb una exposició de motius adaptada per debatre-la i en tot cas aprovar-la. Irregularitat? En cap moment, simplement era una esmena a la totalitat concretada de manera escrita. Davant la impossibilitat però d’arribar a un acord que enteniem que havia de ser unànime en aquell mateix moment, els tres grups vam acordar sotmetre a debat una moció al proper ple previ intent de consens.

Sobre el paràgraf final de la teva entrada m’estalvio tot comentari. La trobo una afirmació fàcil i mancada de tota objectiva justificació. Si algú s’ha de sentir còmode amb la nostra història i els nostres posicionaments actuals som nosaltres, i en pots estar segur que ens en sentim i molt. I trobo mancat de tot sentit, i molt fora de lloc, que comparis la política i la democràcia amb una empresa privada, on precisament molt habitualment si alguna cosa falta és democràcia.

Bon any! I Estem en contacte!

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

Hola Albert, gràcies per la felicitació per la Bagesfera, però és un moviment que hem d'empènyer entre tots.

Com que una cosa no treu l'altra, et diré que al cap i a la fi el resum de tot plegat és un: que ICV a Manresa va votar en contra d'un carrer Xirinacs amb l'excusa de que havia de ser una proposta popular i que ICV a Sant Joan votarà en contra (si us plau feu-me quedar malament) amb l'argument peregrí de que hi ha molta altra gent de la lluita antifranquista que també es mereix un reconeixement. Com si el conjunt hagués de condicionar l'element. Per aquesta regla de tres, a Sant Joan no hi hauria d'haver cap carrer amb nom de personatge per no cometre greuge comparatiu amb els del seu gremi.

Clar i ras. Ara fes servir tota la decoració que vulguis, però el resultat final serà que no us atreviu a votar-hi a favor.

Anònim ha dit...

Hola a tots:
PRIMER DE TOT I EN MAJUSCULES FELICITAR A LA MUNTANYA RUSSA I EN PERE FONTANALS PER LES BONES ESTONES DE LECTURA QUE ENS DONA A TOTS, I ANIMS BLOCAIRES!! PER QUE CADA DIA EN SIGUEU MES.....!!


ara anem a pams.....

Que importa si el ple de l'ajuntament es ordinari o extraordinari????

per agafar una moció i guardarla en un calaix per que es incomoda???
per que els grups del PSC i ICV van estar reunits amb el cap de la Opocició en Gil Ariso a la porta del Ple explicant que no es pensaben de que presentessim una moció sobre un punt tant problemàtic com aquest i que per tant.....no el van incloure dins els punts del dia?
anticonstitucional????
la justicia ho dirà.!

Escolti Sr. Marañon, poden votar una moció presentada per al grup de CiU sense modificarla a la totalitat,???? ah! es fàcil .....els seus vots i els de PSC fan majoria...no m'enrecordava...
Es clar es el preu que s'ha de pagar, cada vegada que el grup del PSC aixeca el braç vostés també....

Que no defensem que???
Encara no s'han adonat que ens varem aixecar en resposta a que per molt que diguem faràn el que voldràn.....Per que no voten una moció com aquesta a favor i vostés no en presenten una altre....ja la votarem a favor...si no hi ha problema...com si fos la primera vegada que ho fem....

Que no defensem que?
trec pit Sr.MARAÑON per que si fa falta soc mes independentista que qualsevol i mes ecologista que vosté!

No tinc cap pressió de partit...ni de cap soci de gobern.

Sap que fà 3 mesos que intento que facin quelcom per poder retornar una petita part de lo que guanyem amb el reciclatge ( que es poquet...però que amb 2€ per rebut ja seria un principi) i així incentivar al ciutadà a reciclar mes i millor....????

S'en enriuen...hem diuen que s'ha de perseguir el que no ho fà i castigar-lo...
es cert, vostés d'empresa i de incentivar personal i persones no en tenen ni idea...
no importa , sempre esperant la subvenció que toqui....
Sap que es el poble amb una tasa d'atur mes elevada del Bages???
sap que les empreses no s'instal.len al nostre poble per que no hi ha una política per a la empresa...????sap que la petita i mitjana empresa es el que cada dia aixeca Catalunya???
Sap que quant per arrivar a pagar a final de mes als meus treballadors he de quedarme jo sense cobrar , i la meva familia ha de apretar-se mes el cinturò?? jo no tinc subvenció Sr MARAÑON.

No m'expliqui sopars de duro....
facin política, per favor, de la que toca, de la de veritat.

Tiri endavant mocions com aquesta, siguin valents, no esperin a que el "Pare" doni la venedicció...

No hem digui...ja que hi era present, que van estar mitja hora per decidir com s'ho feien per treure's de la xistera una nova moció....

Siguin valents!

votin que si!
i si-us-plau faci politica, i no demagògia.

Anònim ha dit...

el bloc marañon no s'ha llegit la Llei de Regim Local, L'alcalde no
te cap dret a retirar una mocio de un altre partit, lallei es clara, pero el llegir-la es feina, i d'aixó els eco, poc, o res, la llei diu que cal votar la moció i en tot cas ells fer-na una de alternativa, que també caldrá votar, per es clar aixó també es feina, també caldria que llegisin le llei de policia sanitaria i mortuoria, caldria que ho fesin per no fer el ridicul als plens, pero es clar, aixo es feina, i ja se sap. Salut i esperarem el cuart dijous de gener.

Anònim ha dit...

Bé, jo no sóc de Sant Joan. Però si que puc dir que IC segueix, en general, el mateix motlle: No fer res que incomodi al seu soci malanomenat socialista!. Potser algú pot justificar l'acceptació de Bracons, 4rt cinturó o similars per part d'IC refugiant-se en què la política de pactes no és fàcil i que un govern d'entesa a la generalitat vol concessions per les tres parts. La tònica de la submissió eterna però, no és només a la generalitat sinó a nivell municipal.
IC s'ha convertit, potser sense voler-ho, en una segona marca del PSC, i en definitiva una part del "tot", amb matissos, però part del "tot", el PSC-PSOE.
És, al meu entendre vergonyós que es vulgui justificar la negativa a reconèixer la figura d'en Xirinacs. És vergonyós perquè denota una manca horrorosa de sentit històric, i també als valors que Xirinacs defensava: la solidaritat, la pau i la catalanitat dels Països Catalans.
De fet, ningú pot dir que sigui sorprenent l'actitut d'IC amb motlíssims temes, perquè ja porten molts anys practicant política llefiscosa i del "regim", però continua fent ràbia, perquè no és pas el què, durant les campanyes electorals venen.
M'agradaria que això no fós així, i per això em dol, malgrat no em sorprengui.
En definitiva són, com s'ha dit en algun intervenció del bloc, "l'eco dels socialistes" (el ressó, no que siguin ecologistes).

Nota: Hi ha una petita intervenció que la trobo irrespectuosa. No barrejem el Fidel i el Che amb el Carrillo, per favor!. Que en Fidel i el Che Guevara es mereixen molt més que un carrer. S'estigui d'acord o no amb les idees que representen.

Montse Jové ha dit...

No confonguem els motius de l'aixecada del ple que vem fer els convergents amb el tema Xirinacs.
PER QUÈ ENS VEM AIXECAR? Per aquell dia hi havia tres mocions entrades i l'equip de govern va decidir unilateralment posar dues a l'ordre del dia. Vem estar d'acord en que el ple fos extraordinari perquè, en principi, entraven les tres mocions. La retirada de la moció i el fet que fos extraordinari no ens permetia cap acció en l'apartat precs i preguntes. Aíxí de senzill! Vem enviar un correu a la secretària de l'ajuntament advertint de la falta d'aquesta moció. Cap resposta. Minuts abans d'entrar al Ple l'alcalde va cridar als portaveus, però ja era massa tard. El nostre grup havia decidit que si no hi havia aquesta moció ens aixecaríem en senyal de protesta per les formes.
Les altres dues mocions van quedar sense la nostra defensa, però no és cap problema, perquè es poden tornar a entrar.
Des de les cadires del públic vem poder veure com actua l'equip de govern. No volen votar la moció tal com està i proposen un seguit d'esmenes que giren la moció com un mitjó. Així no s'actua, primer han de votar la moció tal com nosaltres la portem, sense treure ni una coma, i si volen tenen l'opció de presentar una de seva tal com els agradaria que fos el redactat. Així de senzill. Potser ens haurem de plantejar el nom de molts carrers del poble, treure el nom de tots els escriptors i posar: escriptor català-1, escriptor català-2, etc, perquè darrera de cadascun d'ells segur que trobaríem alguna connotació que no el faria mereixedor de posar el nom del carrer. Potser la porposta per persones com Xirinacs, hauríem de dir: carrer dels defensors de la democràcia i en lletra menuda escriure el nom de cadascun d'ells. També seguint aquesta línia que tothom és mereixedor de tot i no podem fer tractaments individualistes, quan haguem d'aprovar algun ajut a una ONG, se'ns farà difícil dir per què aquesta si, i l'altra no.

el blog del Marañón ha dit...

Hola!

No li donaré gaires més voltes, cap, al què va donar de si el Ple i quin va ser el debat entorn la moció de reconeixement a en Xirinacs. Crec que he explicat sobradament quin va ser el posicionament d'ICV.

Sobre d'altres temes. Àlex, no crec que m'hagueu ni tampoc cal que em tracteu de vostè, no m'agrada gens.

Entre tot el llistat de temes que esmentes, que per cert crec que ho fas de manera força a la lleugera i mancada de tot rigor, n'hi ha un que per diverses raons, sempre m'ha interessat especialment, la taxa d'atur. No és cert que la de Sant Joan sigui la més alta de la comarca. Et recomano que entris a la web del Consorci de Formació i Iniciatives del Bages Sud, l'apartat de l'Observatori del Mercat de Treball del Bages i et descarreguis el darrer informe mensual (del novembre passat) i veuràs que la taxa d'atur a Sant Joan era d'un 7'3, 6 punts per sota de la màxima (Castellgalí) i 0,7 per sota de la taxa en el conjunt de la comarca. L'enllaç és aquest: http://www.cfibs.es/suportc2_observatorimercat.php?lang=cat
I ja que estem t'animo també que demanis a través del correu cfibs@cfibs.es que t'enviïn l'informe mensualment.

De totes maneres, a la taxa d'atur moltes vegades se l'ha mitificat i en aquest sentit aprofito per aconsellar-te que no li donguis més fiabilitat de la que es mereix o que a l'analitzar-les tinguis en compte que tenen certes mancances. Si et llegeixes els primers paràgrafs de l'anàlisi que es recull en l'Anuari Estadístic del Bages 2005-2006 que el pots trobar a aquesta pàgina web: www.ccbages.cat/estadistica , sabràs perquè ho dic.

Evidentment sempre pot ser que tu pel teu compte realitzis els teus càlculs de manera totalment subjectiva. Però les dades oficials són les que són, i realment, malgrat tinguin certes mancances, em mereixen força més confiança.

Que vagi bé!

Albert

Anònim ha dit...

Hola a tots:

Albert, abans de res , disculpes, faig servir el mateix to que als plens del ajuntament, i per tant d’ací el tracte de vostè…
A partir d’ara , i ja hem servirà per a un futur ens tutejarem, així dons accepta les disculpes.

Però be´, dit això, anem al que ens interessa.

El tema d’en Xirinacs, que ja veig que hi passes de puntetes…fareu el que el Pare digui, i aixecareu la mà quant us ho ordeni…com sempre.

Per tant queda clar que teniu un lliure vot.... , i que feu el que els dels galons ordena i mana.( es amb un to irònic...)

Es una pena, la veritat, que no sigueu mes valents amb molts temes, però es clar, si ho anéssiu a fer, la cadira perillaria....

A vegades somio i no sóc capaç d’imaginar-me una moció de censura...que faríeu?
La amagaríeu sota la taula?
Pensaríeu que no va de debò, ? ( Com la del cementiri), faríeu broma?
Broma segur.....com lo del reciclatge o lo del autobús....Ah! val mes anar a Manresa des de St. Joan que anar de Granollers ó Vic a Barcelona.....el teu company en Víctor encara riu ara quant li vaig dir....es increïblement bestial, només voleu escalfar cadira , i quant la teniu escalfada, que importa verds, i ecologistes i la gent.....que va, ! a riure de lo que els altres diuen, des de una cadira mes alta que la dels demés.

Es molt bo que hem comentis que contacti amb el Bages sud, ja que per motius de feina i treballo, i fem col•laboracions plegats, gràcies de totes formes, però estic, o intento estar al dia de la petita i mitjana empresa...i per tant tinc les xifres al cap, evidentment, però si sumo , poble mes gran del Bages igual a menys Polígons Industrials...Castellgalí en té 7 i St. Joan 3...?! fes tu la resta.....però es tal com tu ho dius...les xifres son, de qui se les mira, i com se les mira.

I es al•lucinant que hem diguis que tinc certes mancances de les dades, ja que jo no espero cap subvenció (per tirar endavant el dia internacional de no se que....)..que sap un noi de Iniciativa de empresa..??¿!!!! de paro??!!! De polígons industrials ???!! de la petita i de la mitjana empresa!!??? No hem calen dades Albert, hem calen fets, que es això que diu un no se que, el cual vosaltres per guanyar quelcom també en doneu suport....

El últim fulletó que varem passar per les eleccions municipals ja en parlava, ( del tema paro) però esta clar, uns no se’l van ni mirar i altres estaven millor INSULTANT directament a membres de la nostra llista, ( Hem consta en cap moment va esser cap d’iniciativa), però si els que vosaltres amb el vostre vot heu donat la alcaldia.

No hem calen anuaris , gràcies, en el poble amb el que estem cal una política molt forta de empresa, per no estar a la cua de la comarca....però en comptes de empresa i posem presons...

Dons, ni Xirinacs, ni res del que presentem sortirà de cap guió establert que no hagi estat prèviament planificat per al pare....

Quina llàstima, Albert, falta valentia, però amb el pacte i amb els sous es veu clarament de quin color i que es el que busca Iniciativa....

Poder...

Bona nit, tingues feliços reis.....

Intentaré que la meva filla es guanyi el pa cada dia amb la seva suor, i no esperant pactes ni subvencions per subsistir...

Així demanarà als reis el que toca, joguines i treball.

Salut!

Anònim ha dit...

Amb tota aquesta polemica i el Regió 7 a la Lluna, Sant Joan de Vilatorrada, no existeix, per aquest panfleto socialista la oposicio a aquest poble no existeix, i el govern municipal, sino es per ensabonar-lo tampoc, quina vergonya d'objectivitat, es denuncien temes urbanistics i sanitaris, i al "Regio PSC", res, el dia que els rumors que cirulen es façin realitat, la clase periodistica haurá de fer una festa per celebrar la desaparició d'aquest diari, que no deixa de se "la voz de su amo". a més que jja no és ni catalá, el accionista majoritari, sino que hem desmenteixin, el propietari a dia d'avui es Prensa Ibérica, amb domicili a Madrid.

Anònim ha dit...

Vaya Vaya;

Però els de IC no tenen la paella ple mànce, potser son els del PSC que fan el que ells volen....o no??

Lo bo de viure a un poble petit es que tots ens coneixem, tb al Sr. Golsa, que encara que no viu al poble, tb el coneixem molt i molt bè. I d'empresari res de res, traballa al Miró de comercial, ja que aquest nadal hem va vendre una tele!!!

Anònim ha dit...

Es curiós que CiU demani un carrer per a en Xirinacs, aquest sempre havia estat perseguit pel franquisme, i a les llistes de CiU hi havien ex-franquistes com el Sr. Iglesies, ex-regidor de l'últim ajuntament franquista de Sant Joan.... Aixó no hi ha qui ho entengui!!!

Anònim ha dit...

Sr Pere;

Jo hi era a l'últim ple de l'ajuntament de Sant Joan i les cosses no van ser com dius Pere, estas molt mal informat, per cert, no recordo haver-te vist al ple!!!!

I tu Sr. Golsa, no es possi tant nerviòs, que no es bó per la salut, i comenci per llegir la LLei Municipal Catalana, per així poder saber quines són les competencies municipals i quines no!!!! El transport inter-urbà de qui depen????

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

En resposta a l'últim anònim. És curiós que altres comentaris a aquest post hagin refermat la meva explicació. Però no és important. Imagino que deu dependre del color que tingui l'observador.

Com que certament no hi era em quedo amb el que en essència és el que transcendeix: Que PSC voti en contra d'otorgar un carrer a Xirinacs entra en els paràmetres lògics de la política, però que ho faci IC diu molt poc del seu plantejament polític i molt de la seva dependència institucional. Més quan com a Manresa s'han utilitzat excuses peregrines per no tombar la balança cap a l'aprovació de la moció.

Anònim ha dit...

Fins ara nomes he participat com a espectador ja que, fins i tot, era distret observar la batalla dialèctica multifrontal que aquest tema ha comportat. També us he de dir que en varies ocasions he estat temptat de participar, per contestar i/o replicar alguns comentaris, molta lletra i poc suc, d’algun famós blogger. Però tot te un límit i el meu ja ha arribat. Passo de ser espectador a ser participador:
Benvolgut Anònim - anònima (comentarista del 12 al 15): sap que es fotre’s de peus a la galleda? sap que es pixar fora de test? sap que es no tenir ni punyetera idea del que s’està dient? Les afirmacions que vostè fa sobre el Sr. Golsa i el Sr. Iglesias son errònies. Vostè és un mentider. Perdó, hauria de ser amb majúscules: MENTIDER.

Referent a la moció d’en Xirinacs que CiU varem portar al Ple, va ser vergonyós veure com PSC i ICV van fer les mil i una per no votar-hi a favor. Tan difícil es votar si, no o abstenir-se a una senzilla proposta com la presentada?
Algú ha comentat que no devia ser gaire important per nosaltres ja que ens varem aixecar del Ple. Important molt, però també era obvi que la moció no necessitava de defensa, es tant clara que no li cal. El que m’estranya i fa pudor es el resultat.
I per que ens varem aixecar del Ple? Doncs per que les coses no es fan com cal. No podem permetre que s’actuï de forma totalitària, ens ignorin i facin el que els hi surti del forro.

Ja per acabar, algú em podria facilitar l’adreça d’alguna web on s’expliqui la recepta del conill amb llenegues?

Anònim ha dit...

Srs. ANÒNIMS DEL 7 DE GENER. PRIMER INFORMAR-SE, DESPRÉS PARLAR...

Unes puntualitzacions:
- El Sr. Golsa des de molt abans de Nadal no treballa a l'empresa Miró i quan hi treballava estava als desptaxos de Martorell, ja em dirà com li va vendre la tele per Nadal.
- El Sr. Golsa té dues petites empreses d'estètica des de fa molt de temps, per tant coneix el món de la petita i mitjana empresa.
- El Sr. Iglesias mai ha estat de dretes, el dia del 23-F, els seus familiars i amics li van recomenar marxar del país el més aviat possible, ja que estava massa compromés amb el nacionalisme. Altra cosa és que hagués estat regidor de l'ajuntament amb el Sr. Barnaus, perquè era un home compromés amb el seu poble i estava ficat a diverses entitats, de les quals destacaré l'AMPA de l'escola Joncadella que juntament amb altres pares que tenien clar la importància de l'escola pública va treballar de valent amb altres pares compromesos. En aquella època els regidors dels ajuntaments eren escollits per l'alcalde, i els triava en funció de la seva vinculació i treball pel poble. I li puc assegurar que el noi de cal Frare, és una persona molt altruïsta, sensible, dialogant, tolerant, ... segur que vostè no el coneix personalment i repeteix el què diuen els enemics polítics del Sr. Iglesias.

Anònim ha dit...

Hola bona nit a tots….ja hem devíeu de estar esperant.....alguns es clar.
Bueno esta bé això de dir a amics que hi entrin i diguin la seva.....però Albert...per favor fes que s’informin del que han de dir...no deixis que diguin coses tan sortides de context, absurdes , faltes de veritat , sense tant poca lògica...ah! i que ho facin amb la cara tapada....que absurd es tot plegat.

Però com sempre anem a pams....

Ja que teniu ganes de que us expliqui el meu currículum , tranquils no ho faré...però si et diré que des de setembre no treballo a Miró, per cert, els comercials i tots el comerciants que treballen i han treballat aquestes festes , es mereixen mes respecte de que tu els hi prodigues, però es clar, tu el tema treballar......no el deus de portar gaire bé, .....aquesta esquena, ah!

Bueno..., que mes dir de viure o no al poble, es cert , no dormo a St. Joan, i....mes endavant li contesto, ...

Lo de vendre-li un TVC ( que no es el mateix que una pantalla de plasma) , va a ser que no noi, els últims 3 anys he estat a les oficines centrals de Martorell treballant per a Miró, i no he venut ni he estat a cap botiga mes, ah! No m’importaria.

I si , tinc dos centres d’estètica i dono feina jo i el meu soci a unes 20 persones.
Es que treballar per un altre i ser empresari no està renyit....

Brutal ja es el de sota, verdaderament increïble, deixi’m que li expliqui, si vol esser ensenyat es clar....
El Sr Ezequiel, el Sr. Victoriano Sanchez, el Sr. Crespo, el Sr. Golsa( el meu pare) El sr. Barnaus, el Sr, IGLESIAS..el sr. Ribera ( amb B), i moooooolts mes, varen estar en una època en la que no hi havia de res....uns als ajuntaments ( que l’únic que feien era intentar aconseguir quelcom per al poble,) altres con el meu pare ho intentaven portar els des de la associació de pares , que era lo únic que hi havia i que tampoc hi havien diners per ningú , e intentaven treballar tot el que es podia per al poble...sense ànim de lucre .....

Fixis bé, hi ha de tots els partits.....treballar a la transició ó als últims anys del franquisme no es ser franquista.....

Però segur que vostè encara no havia nascut, evidentment.

No hem poseu nerviós home, hem posa dels nervis els comentaris gratuïts que sense descontrol llencen nens de pati d’escola i a sobre a cara coberta, .....

Transport Interurbà.????’....ja t’ho explicaran els usuaris que cada matí i munten......ja t’ho explicaran......ja....a veure com soluciones aquesta patata calenta, noi....que mira que porta la gent anys aguantant el que aguanta...

De moment i espero que sigui per a molt temps , espero continuar contribuint en el meu poble tal i com va fer el meu pare, en el que pugui, encara que molts s’emparrin en trinxar-ho.....


Tot contestat , dons , aniré a dormir, que demà jo treballo i altres ni treballen ni estudien....

Bona nit.

el blog del Marañón ha dit...

Veient cap on es desvia el debat no volia fer cap més comentari, però ja que l'Alex es refereix a mi diré quatre coses.

Primera que jo m'he queixat més d'una i més de dues vegades de la gent que al meu propi blog fa comentaris com a anònim. Ho trobo d'una cobardia acollonant. I per tant en cap moment animaria a algú que ho fes així en un altre blog.

Sobre la taxa d'atur una coseta... Si parlem d'atur parlem d'atur, i no de nombre de polígons industrials al municipi que són coses diferents. I quan parlava de mancances, feia referència a les taxes d'atur oficials.

Sobre si Iglesias és franquista o no. Jo en cap moment poso en dubte que sigui demòcrata. Ara, que ningú vulgui negar que va ser regidor durant el franquisme. Amb independència de si el poble estava com estava i de si el seu compromís en diverses associacions era el que era, va formar part d'una institució del règim.

Sobre el bus Sant Joan - Manresa de mitjana l'agafo unes quatre vegades al dia. Jo, com moltíssima altra gent, si que porto anys aguantant el què aguanto (tb amb la RENFE) no com d'altres que ara s'omplen la boca però mai han cregut en el transport públic.

Que vagi bé!

Anònim ha dit...

Ui, ui, ui, però qui es tant burro de barrejar el creixement industrial amb l'atur, per favor. Si tots podem ser funcionaris de l'ajuntament, del consell comarcal, de la diputació, de la Generalitat, o fer de mestres, fer-nos treballador de la presó que diu que en necessiten 700 o més, un funcionari per cada pres.
Per favor no cal fer empreses, la política de sòl industrail de l'ajunatment de Sant Joan dels últims anys és perfecte... No fer res.
A més qui és queixa del preu del transport públic de Sant Joan , per 1,30 el viatge i un recorregut que no arriba al cinc quilómetres, és un regal !!! A més si l'empresa és familiar millor que millor.
1,30 x 4 x 5 = 26 euros a la setmana és a dir 115 euros al mes de transport només per anar a treballar. La línia d'autobus més cara "de preu" del mòn.
Però tranquils , que m'han dirt ..... que els d'IC-V, treuran la concessió a l'empresa Castellà-Segalés i la donaran a una empresa que en farà el transport per 50 cèntims d'euro, i si cal, el d'IC-V deixaran el sou per pagar el transport públic de Sant Joan, que bons que són. Sembla mentida que no sapigueu valorar els 20 anys de govern PSC-ICV a Sant Joan. Vivenda social 5.000 pisos!! preu del transport , regalat, ambulatori inmillorable, Residència 1000 places, ajudes al joves universitaris , buenooooooo