Correu a Pere Fontanals i Bosch en anglès en francès en espanyol

dimarts, 5 de febrer del 2008

Encetem la Bagesfera

BagesferaEl portal de la Bagesfera ja funciona i pels propers 29 de febrer, 14 i 28 de març ja tenim enllestides les primeres jornades que es celebraran al Bages al voltant dels blocs i els mitjans digitals. La Sala Auditori de CaixaManresa de la Plana de l’Om, 5 ens oferirà un entorn immillorable per a la nostra posada de llarg amb unes jornades que pretenen ser obertes a tothom perquè creiem que a l’entorn del bloc a més de ser-hi qui vol explicar i qui vol llegir s’hi mou ara mateix una potent eina de mobilització, d’associació i de socialització que en un futur no gaire llunyà vertebrarà una veritable xarxa de continguts autosuficients i serà la base de bona part de la informació.

Tot i que d'inici les jornades estaven pensades per al mes de març no ens hem pogut estar Saül Gordillod’aprofitar la disponibilitat de tenir Saül Gordillo abans de les eleccions del 9 de març i és per això que el divendres de la setmana anterior als comicis, el 29 de febrer a les 20:00, encetarem les xerrades amb un atractiu “Blocs i política” per part de qui és Director de l’Agència Catalana de Notícies, impulsor del portal polític Poliblocs, autor del llibre Nació.cat sobre el procés d’adquisició del domini lingüístic .cat (l’únic domini lingüístic mundial) i blocaire de referència. Estic segur que tenim tots els ingredients per a què l’estrena sigui tot un èxit.

A mig mes de març, el dia 14 a les 20:00, tindrem l’oportunitat d’escoltar i participar de “Blocs i blogologia” en la conferència de Marc Vidal que és el pare de la Catosfera, la xarxa de blocaires Marc Vidalen llengua catalana, és el blocaire més llegit en català i també és col·laborador del bloc col·lectiu més important d’EUA, l’americablog. Per si això fos poc, Marc és un autèntic expert en temes econòmics i en l’actualitat nord-americana. La seva exposició ens servirà per visualitzar la influència actual del món blocaire, la importància que estem aconseguint els blocs en la nostra llengua i el futur i les possibilitats d’aquest espai digital.

Es tancaran aquestes primeres jornades amb una taula rodona el 28 de març a les 20:00 amb el títol “Mitjans digitals: present i futur” que a falta de confirmar petits detalls anirà a càrrec de representants de Nació digital, Tribuna Catalana, el Singular digital i Comunicació 21. Serà una fantàstica oportunitat de veure i viure el panorama informatiu futur.

Tot això serà possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i Caixa Manresa. Com que he rebut consultes sobretot de qui no coneix l’auditori, aclarir que l’entrada és lliure i no cal reserva. Només esperem que gaudiu de les jornades.

Publicat a Regió7 el 27 de febrer de 2008