Correu a Pere Fontanals i Bosch en anglès en francès en espanyol

dimarts, 5 de febrer del 2008

El 9 de març toca signar pel dret a decidir

Dd!

El proper 9 de març serem molts els que no votarem o si ho fem serà desencantats de la situació política de Catalunya amb una crisi d’infraestructures galopant, una atonia general i, pitjor que tot, amb uns partits polítics que serven immòbils en un matís de grisos no massa variat. Davant d’aquesta situació el desig de llibertat va empènyer els ciutadans i ciutadanes del nostre país a emprendre mobilitzacions tant el 18 de febrer de 2006 com l’1 de desembre de l’any passat reclamant un gest de radicalitat democràtica al nostre govern convocant un referèndum per a la pròpia determinació identitària i estructural.

La Plataforma pel Dret a Decidir i la Plataforma Sobirania i Progrés aprofitaran les eleccions que es portaran a terme el proper 9 de març als estats francès i espanyol per a fer una acció de recollida de signatures prop dels col·legis electorals a fi d’instar les institucions dels Països Catalans a reclamar la competència per fer referèndums. L’acció s’emmarca dins la campanya “Decideixo decidir” i hem de ser conscients que té, si m’ho permeteu, fins i tot més dificultat d'organització i d’execució que les mobilitzacions anteriors ja que pretén estendre’s a tot el territori català, des de Fraga a Maó i des de Salses a Guardamar.

És per això que indestriable a l’acció d’anar a signar és necessària l'organització anterior de meses de recollida de signatures distribuïdes per tots els Països Catalans i la col·laboració de tothom, organitzat o no, per muntar la paradeta. A la Catalunya Central som prous col·lectius polítics que aquell dia no faran campanya, entitats socialment implicades i sectors dels sindicats amb les idees prou clares de país. Així mateix hi ha famílies que amb tres o quatre membres bé poden agafar la carmanyola o l’entrepà i passar el dia fent campanya i coneixent gent.

Evidentment quedarà signar però sobre això ja escriuré quan quedin pocs dies. Les grans revoltes s’han fet sempre des del poble i cap al poble. La situació actual bé es mereix una resposta activa i responsable. No podem permetre que la desgana general ens domini les ànsies de llibertat i de justícia. Per a sol·licitar informació i material de campanya cal anar a la web dels companys de Dd!.

Ni polític ni sobiranista, 24 de gener de 2008.
Motivant-me per anar a votar, 13 de gener de 2008.
Insatisfacció política no és desencant, per ara, 6 de gener de 2008.
Dicotomia sobre la participació en un referèndum, 5 de gener de 2008.