Correu a Pere Fontanals i Bosch en anglès en francès en espanyol

divendres, 30 de novembre del 2007

La mala educació del president dels Més Manresa, Terrassa, Sabadell, Sant Cugat, L’Hospitalet i Cornellà

Qui pugui pensar que estic content amb el que avui ha passat a Comunicació Efectiva Metropolitana que s’ho tregui del cap. Sento una enorme buidor pels companys que avui a la tarda han estat acomiadats del diari i pels companys que hauran d’anar a treballar aquests propers dies plegant una mà sobre l’altra i esperant. Sento també una forta indignació per com s’ha dut tot plegat. Pel fons, però sobretot per la forma. Qui sigui observador veurà que en pocs dies desapareixerà un enllaç del bloc (*) “Periodística”.

Avui a la tarda TLBGrup ha quedat en quadre. Tres periodistes, dos comercials i un dissenyador. La resta s’ha despatxat. I s’ha despatxat de mala manera. En el cas dels comercials no reconeixent els deutes en concepte de comissions i dietes (un servidor n’és un dels afectats). En tots els casos demostrant poca traça en el tracte cap a qui fa més de mig any que treballa fastiguejat per gerent i propietari, sense cobrar a l’hora i amb una manca de paraula esglaiant.

En un comentari de l’altre escrit del bloc que dedico a Més Manresa he apuntat que avui al matí Lluís Basiana m’ha amenaçat pel contingut dels meus escrits i ara entenc que avui no deu haver estat un dia senzill per ell. Me n’alegro. Una persona que és capaç de creure’s Déu per denigrar, humiliar i provocar de manera meticulosa els seus treballadors amb comentaris sexistes, masclistes i homòfobs es mereix que de tant en tant es trobi un Andreu Castelló que li passi la mà per la cara. Un noi de trenta anyets, jove i tendre, amb cara d’angelet que en un vist i no vist li ha fotut l’empresa enlaire i li ha rebaixat les ínfules socials fins a deixar-les a ras de terra.

Una gent com aquesta no es mereix uns professionals que fins el darrer moment han volgut creure en el projecte i l’han defensat enfrontant-se a l’evidència. Sap greu, sap molt greu pel projecte, però aquests dos individus no es valien aquests dies de maleir-me en públic i en privat, però sempre amb la veu baixa. No s’ho valia perquè jo en cap moment he pretès perjudicar els meus excompanys de feina. El que avui ha passat i el que passarà els propers dies dignifica el periodisme, el retorna a l’esfera professional d’on mai hauria hagut de baixar quan Basiana va arribar a intentar dictar titulars als periodistes per benefici particular (*).

Entretinguts com estem, hem de procurar no oblidar que si s’ha arribat a aquest punt és per l’habilitat gestora d’Andreu Castelló. Existeixen uns deutes als treballadors que s’han de cobrar. I existeixen mecanismes per arribar a cobrar o, si més no, per a que quedi constància de l’existència d’aquesta injustícia. Si es vol vendre el negoci que el valorin en la seva justa mesura: cada euro que en treguin serà un euro que haurem deixat de recuperar. En el meu cas és poc més de 300 euros, però entenc que m'he de posar a la cua.

(*) He editat el text a instàncies de qui sap escriure millor que jo i m’ha indicat dues frases que podien donar lloc a equívocs.

La primera afirmava “m’entesto a dir periodística” on aquest “m’entesto” l’introduïa per indicar que podria haver fet servir “periodisme” o “periòdics” (totes dues paraules més habituals) per referir-me al grup d’enllaços als mitjans de comunicació. Mai se m’acudiria utilitzar “m’entesto” posant en dubte la qualitat periodística dels treballadors dels mitjans amb els que enllaço.

Amb el segon asterisc he editat un text mal redactat i equivocat. Deia que Basiana dictava titulars i no és cert. Tampoc és correcte el tractament de norma que li donava a un fet, el d’intentar dictar un titular, que només va ocórrer una vegada i que, a més, no va aconseguir. Informant d’això només volia assenyalar la poca debilitat que sentia el president per la base professional de l’empresa que regentava.

67 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona tarda a tots.
M'afegeixo a la llista de persones que està donant el seu parer en aquest blog.
Benvongut Pere, felicitar-te per la iniciativa d'obrir una porta de "comunicació" sense censures, pressions i monopolis.
No és estranya l'amenaça o toc d'atenció d'en Lluís Basiana cap a tu. Això és una Muntanya Russa. Ara estàs (o et creus) que estàs adalt de tot, però de cop o volta baixes de cop. I ja se sap el que li passen als budells quan baixes.
Molt encertat el nom de "La muntanya russa", ja que és aplicable a molts temes, siguin punyents o no.
Cambiaria el titular de "Mala educació" per: Mala fè, extorsionisme, mala llet premeditada, pactes entre socis que desconeixem, silenci de socis nose per quina raó, interessos en la venda de freqüències o llicències, subvencions... perversió fins als límits més insospitables d'un projecte iniciat fa molts anys per gent jove i amb ganes.

Bé. Ja m'he esplaiat suficient. Suposo que hi deu haver més persones afectades o no disposades a dir-hi la seva.

Un últim apunt que us farà reflexionar:
D'acord que la gestió del Noi Esade no ha estat del tot correcte. O ha estat una sobresaturació de projectes impulsats per un personatge Napoleònic amb ànsies de poder i passar per "DAVANT-DEVANT" a companys de batalles, però a banda de la mala gestió econòmica... De càrrecs de gerència en una empresa només n'hi pot haver un, oi?. Sobrava algú per poder substituir-lo.
Qui és el nou gerent ara?
Li convé al Sr. B. tenir-l@ ocupat/da i a uns kilómetres del seu radi d'acció?.
L'actual o futur nou gerent... tinc entés que fa mesos que no tenia feina oi?

Reflexioneu.

No defenso la figura d'A.C., però, no el convertim ara en el dolent de la pel.lícula.

Que consti que és una humilt opinió sense ànim d'ofendre a ningú. Faltaria més.

Bona tarda a tothom i bon cap de setmana.

Joan G. ha dit...

Apa, uns quants al carrer. Ja m'ho havien explicat...

Anònim ha dit...

GUAU !!!! JOAN OLIVERAS.
Sembla això "HORMIGAS BLANCAS", el pasado siempre vuelve.

Anònim ha dit...

GUAU !!!! JOAN OLIVERAS.
Sembla això "HORMIGAS BLANCAS", el pasado siempre vuelve.

Anònim ha dit...

SI QUE MANAVA I OBLIGAVA A ESCRIURE ELS SEUS TITULARS (vegeu cas Consell Comarcal i la venta de regio7 a Premsa Ibérica)

Anònim ha dit...

UFFFFFF QUIN MAL DE PANXA.
QUAN COMENCI JO A DISPARAR... JA VEUREU.

Anònim ha dit...

I el paperot aquest de "ui que malament ho estem passant..." ja no cola.

Anònim ha dit...

Algú sap quin havia de ser el titular de portada de la venda de Regió 7?
Leña al mono que es de goma!
Vinga no us talleu!

Anònim ha dit...

Jo només puc informar que a les 9 del matí del passat 28 de novembre un informàtic ja estava fent còpies de tots els disc durs del ordinadors del departament comercial. Tanmateix investigant sobre les contransenyes dels mateixos.
Es va donar també la ordre a Administració de donar de baixa tots els telèfons mòbils de l'empresa (inclús els dels comercials).
La estratègia és aguantar la televisió (STYLTV-CANAL CATALÀ) amb programació mínima i reemissions del programes enregistrats. Entre ells el programa TDT. Un format que ha enganxat fortament i que ha convertit al seu conductor en un personatge mediàtic.
Després del mal tracte personal i psicològic ha que ha estat sotmés (direm el seu nom, Joan Carles Castaño), ha presentat la seva baixa voluntària, perdent 15 anys dedicats a l'empresa, els corresponens drets i diners d'antiguitat.
De cara als clients que tenien contractada la campanya de publicitat en l'esmentat programa... s'els està reconduïnt dient que el presentador ha plegat perque no s'ha posat d'acord amb el "jefe" en el tema de diners.
Joan Carles Castaño, comercial també de l'empresa, no cobrava les comissions des del passat mes d'agost,a l'igual que els seus companys. Les dietes per presentar el programa ja no van ser pagades el mes passat, i la intenció era que acabés de presentar els programes de nadal sense liquidar-li.
Davant aquesta situació es va plantar, provocant la disputa que va desenvocar en la baixa voluntaria.

Faig constar aquesta realitat perquè encara semblarà que al noi de li han pujat els fums i demana més diners per continuar presentant el programa.

Joan Carles, m'agradaria que algun dia publiquessis els correus i missatges de suport que sé que estàs rebent tant de clients com d'amics.

Molta sort en la teva nova etapa.


M.P.

Anònim ha dit...

Jo us ho explico. El Basiana volia un títol espectacular de portada del plan "Regió7 es ven" amb fotografia gran també a la portada de l'edifici del Regió7. Els periodistes, malgrat les amenaces d'acomiadament, van aconseguir poder reduir-ho a un títol petit a la portada en plan estrictament informatiu, igual que la notícia de l'interior. Al cap de molts mesos, la intromissió del Basiana a la redacció va ser molt més greu: va voler venjar-se personalment de la gerent del Consell Comarcal, amb notícies esbiaixades i grotesques contra la seva gestió al Consell (paradoxalment, tots els partits polítics, del govern i de l'oposició, l'elogien merescudament). En van ser tres o quatre 'notícies' i els redactors les van intentar maquillar com van poder. Encara van fer un grandíssim favor al Basiana de rebaixar el to dels títols que pretenia imposar ell ja que, en cas contrari, la gerent l'hauria pogut denunciar perfectament, cosa que no va poder fer per la forma com va quedar la redacció final (tot i que ho hauria pogut intentar igualment). Amb tot, ha de quedar clara una cosa: aquests van ser els dos únics moments que el Basiana va fer servir el diari per interessos personals imposant-los als periodistes. Durant els dos anys i mig que fa que existeix el diari, els periodistes han tingut llibertat absolutíssima amb els temes a tractar i amb els títols a redactar, sense estar supeditats a cap tipus d'interessos polítics, econòmics ni personals (excepte aquests dos casos afortundament aïllats). Que ningú no es confongui ni vagi amb mala fe. Repeteixo, en els gairebé 600 números del 'Més Manresa' els periodistes han actuat en el 99,99% dels casos de periodistes, excepte aquests dos moments, reitero, aïllats. I crec que qualsevol lector fidel ho pot certificar. Si no hagués estat així, m'imagino que tots els redactors haurien preferit abans quedar-se sense feina que actuar al servei d'un mafiós de fireta que, en el fons, fa morir de riure. Si no fos per les injustícies que ha comès, l'última, tal com s'ha dit aquí, amb el Joan Carles Castaño.

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

Es demostra la diferència d'actitud i cavallerositat entre els dirigents d’un i altre diari en el tractament de les incidències de diari contrari de la ciutat. Un intentant imposar titulars grandiloqüents, els altres mantenint-se al marge per ara.

Sobren les paraules...

Anònim ha dit...

Quin valor pot tenir la llicència de Televisió Digital Terrestre?
Hi ha algun lector d'aquest blog que pugui tenir coneixença aproximada d'aquesta dada?
Qui ha atorgat aquestes llicències... Generalitat...? Qui?

Igual si sabem de quants diners estem parlant... ho entendrem tot.

Inclús el silenci incomprensible de part de l'accionariat.

Se'ls ha promés que el temps compensarà tots aquests "mal tràngols"?


En la meva humilt opinió penso que Regió7 hauria de publicitar aquest blog/forum. És una informació que la opinió pública hauria de conèixer (polítics, personalitats, lectors i anunciants).

Anònim ha dit...

Pere, la teva darrera aportació al fòrum no l'entenc. Podries parlar de manera més clara?

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

Volia dir que quan Regió7 va entrar al grup de Prensa Ibérica en Lluís va intentar que els periodistes de Més publiquessin un titular de l'estil "Regió7 es ven". En canvi ara que els directius de Regió7 podrien fer sang de l'estat actual del Més Manresa i la situació general del grup, el tractament és tota una altra cosa.

Qüestió d'estils, em referèixo. Uns directius tenen una base periodística, l'altre és un empresari que no en té ni idea del que és ètica professional.

Anònim ha dit...

D`ética professional està clar que no en té, penseu que està acostumat a tractar amb deixalleries, purins i residus. Així és com es guanyen grans quantitats de diners.
Mentrestant va recollint tots els diners que reb de subvencions (la darrera concedida i per un import d'uns 20.000 euros).
Tot i que la grossa (nose si de Nadal) li vindrà quan finalment tanqui el tracte de venda o lloguer de les llicències tant de ràdio com de TDT.
Hi ha grans grups sense TDT a Catalunya interessats en entrar-hi.

En un principi Radio Intereconomia ja esquitxa molts diners desde fa un parell d'anys pel lloguer de la freqüència d'FM al dial 101.7.

I és veritat. Regió no sol entrar en aquests jocs de fer llenya de l'arbre caigut.

Hi ha estils... i Styls.

Anònim ha dit...

Amic Fontanals.. no estàs del tot ben informat. El "noi d'esade" com tu l'anomenes despectivament era tan manat i n'ha sortit tan mal parat com els altres.

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

Benvolgut darrer anònim. En cap moment he escrit d'Andreu Castelló referint-me a ell com el "noi d'ESADE". Aquesta expresió surt reflectida en un comentari anònim anterior al teu.

D'una altra banda he sigut molt curós a l'hora d'afirmar rés contra Andreu o Lluís, però l'únic que jo sé és que en concepte comercial i de subvencions hi havia uns ingressos molt, però que molt elevats per cobrir de manera sobrada les despesses de l'empresa i, en canvi, en els darrers set o vuit mesos els treballadors no haviem cobrat mai a l'hora i quan ho fèiem els de Caixa de Pensions ens miraven del dret i del revés abans de fer-nos efectiu el xec.

Evidentment no sé si aquesta manca de liquiditat era per mala gestió o mala praxis d'Andreu, Lluís o tots els socis a l'hora, però el que no es pot obviar és que Andreu era el gerent i sigui per acció, sigui per omissió la seva gerència queda marcada per aquests fets.

Anònim ha dit...

És cert que han tancat el Més Terrassa?

Anònim ha dit...

Una altra pregunta. Perqu� a la manxeta del diari nom�s surt Llu�s Basiana? On �s el nom dels redactors/comercials/correctors?

Anònim ha dit...

Un altre dubte: el germ� del Castello tambe ha plegat i ha deixat de guanyar una pasta pels seus escrits horribles que no es llegia ningu?

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

- Més Terrassa va sortir per darrera vegada el passat divendres. No hi ha comercials ni redactors.

- No m'hi havia fixat. Deu ser que amb un bon president no fa falta rés més.

- El germà d'Andreu Castelló cobrava pels articles d'opinió? Així, amb el bloc, jo estic fent el 'primu'...

Anònim ha dit...

Aquí ha cobrat el germà i la dona de l'home de confiança.
Cobra el cunyat, la dona... i ell s'emportarà una milionada de la venda de l'empresa.
Hi ha alguna manera legal d'empresonar a aquest tio?.
Julian Muñoz a la manresana.
Que la Generalitat actui ja!!!!

Anònim ha dit...

Si! que la Generalitat faci alguna cosa abans que se surti amb la seva i faci el negoci de la seva vida.
Unes llicències/freqüencies que han estat aconseguides gràcies a l'equip que ara es trova al carrer sense feina.
I l'alcalde de Manresa què hi diu?
I els anunciants que durant anys han estat anunciant-se en els seus mitjans... què hi diuen?.
I els accionistes?
En quina immobiliària dieu que està posat el local en venda?.
Quan dieu que val el local al carrer Pompeu Fabra? uffff tant!!!!?
I el senyor de la pastisseria... què hi diu?
I l'arquitecte?
I el candidat a l'alcaldia?
Quanta pasta a repartir no???
Mmmmm que Ricoh.

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

Jo l’únic que sé és que deu dies després de la celebració del segon aniversari de Més Manresa a la Torre Busquet on hi va assistir el Director General de medis de comunicació jo havia de fer dues visites comercials a agències de publicitat de Barcelona. Aprofitant el viatge em van demanar que entrés unes subvencions a Via Laietana. En total eren onze.

Jo m’hi vaig avenir pensant que només seria qüestió d’entrar-les i registrar-les. Però no va anar així. Quan van veure el volum de subvencions que sol•licitava em van fer entrar a una sala apart a repassar-les una a una. De seguida els vaig advertir que jo només feia de correu i que segurament no els podria ajudar a aclarir rés.

Deixant apart les que em van rebutjar ja d’entrada per pressupostos incomplerts i informació difusa, em vaig voler amagar sota la taula quan van sortir sol•licituds de subvenció pel foment de la llengua catalana de les edicions Més Cornellà i Més L’Hospitalet (per qui no ho sàpiga, els diaris eren bilingües), subvencions per Ràdio Berga (?) i per Styl Classics, també per la seva indiscutible promoció del català quan qui més qui menys sap que és una fórmula muda. En canvi ni una paraula de la freqüència d’Intereconomía, que ja sabem al grup comunicatiu que pertany.

Resultat: jo torno a Manresa amb les subvencions retornades amb arguments prou sòlids, instant a que es tornin a presentar amb les correccions pertinents. En alguns casos completant els pressupostos i la informació incomplets, en els altres sol•licitant originals dels diaris per a comprovar el foment de la llengua.

Al cap de tres dies es retornaven les instàncies a través d’un company amb una vintena llarga d’arxivadors definitius plens d’exemplars de diaris Més de totes les capçaleres. O sigui, van ofegar els treballadors del departament de comunicació amb diaris Més només perquè els havien demanat un exemplar de cada per fer les comprovacions. “¡Pa chulo mi pirulo!” devien dir. (aquesta darrera aportació és meva)

Anònim ha dit...

Els viatges a la Xina de l'empresari aquest... també s'han pagat amb els diners rebuts amb les subvencions de la Generalitat?.
Més Shanghai, Més Pekin, Més Torremolinos... En Català, segur.

Com diria la Queta: "Dóna corda al català"...
Parlo sense vergonya, parlo en llibertat i per començar...

Anònim ha dit...

Ja posat a ironitzar...

Previsió meteorológica per al 2008:
Proposta de venda a la NASA de les pistes de Manresa, per possible zona d'aterratge de naus espacials en periode de proves (proves pilot, clar).


SECCIÓN SEGUNDA. ANUNCIOS Y AVISOS LEGALES
PISTES ZONA DE MANRESA, S. A.
Convocatoria de Junta general ordinaria

Por acuerdo del Consejo de Administración, celebrado el día 14 de mayo, se convoca a los accionistas de la sociedad «Pistes Zona de Manresa, Sociedad Anónima», a la Junta general ordinaria, que tendrá lugar en el local situado en Manresa, Camí del Tobots, sin número, en primera convocatoria el próximo día 30 de julio de 2007, a las veinte horas, para deliberar y decidir sobre el siguiente

Orden del día

Primero.-Examen y aprobación, si fuera el caso, de las cuentas anuales, memoria, informe de gestión y aplicación de resultados, correspondientes al ejercicio cerrado a 31 de diciembre de 2006. Segundo.-Presentación de los resultados de la auditoría del ejercicio 2006, aprobada la solicitud de la misma, por acuerdo de Junta general celebrada el día 19 de febrero de 2007. Tercero.-Presentación, desarrollo y fechas de todos los proyectos que se están ejecutando en la actualidad en la sociedad. Cuarto.-Ruegos y preguntas.

De acuerdo con lo que dispone el artículo 112.º de la Ley de Sociedades Anónimas, a partir de esta convocatoria, cualquier accionista podrá obtener de la sociedad, de forma inmediata y gratuita, los documentos que tendrán que ser sometidos a la aprobación de la misma, así como cualquier aclaración que se estime conveniente sobre los asuntos comprendidos en el orden del día, previa solicitud por escrito con anterioridad a la reunión de la Junta general o verbalmente durante la celebración de la misma.

Manresa, 14 de junio de 2007.-El Presidente del Consejo de Administración, don Lluis Basiana i Obradors.-41.814.

Anònim ha dit...

Quanta incultura empresarial llegeixo en els vostres escrits.. Creieu que les úniques despeses que pot tenir una editorial són els sous dels treballadors? És per això que, amb un dubtós coneixement de causa, en Fontanals diu que hi havia liquiditat de sobres..? Permeteu-me, però, en aquest cas, no en teniu NI IDEA! Saps quin cost té el paper dels diaris? No, oi? Ja es nota! I, com això, tantes altres coses.
Per altre banda, si la dona del president treballa.. és lògic, no, que cobri..?? O què?? Potser per ser la dona del president no es mereix cobrar..? Esteu dient tantes tonteries juntes.. que, sincerament, millor callar. A més, és molt macu critica,.. però.. i si us comencessiu a sentir criticats.. què passaria?????? Eren molt bons els comercials dels diaris.. facturaven molt.. o, per contra, potser només comisionaven molt..??? Aquí us llenço algunes reflexions.

Anònim ha dit...

De tot plegat només puc dir que l'evident desaparició inmediata del Més Manresa és una llàstima.

Anònim ha dit...

De tot plegat només puc dir que l'evident desaparició inmediata del Més Manresa és una llàstima.

Anònim ha dit...

per descomptat que el nen Esade n'és responsable del que ha passat. Tant com el president!

Dieu coses molt interessants. Malauradament sense cap mena de rellevància, pq son comentaris que no van firmats.

Els blogs,.... és lo que tiene!

Anònim ha dit...

Aquests, que sou tan valents de parlar en boca dels altres,
Aquests, que us és tan fàcil criticar,
Aquests, tan valents que us amagagueu en l'anonimat d'un blog pq en realitat no teniu el valor d'afirmar l'evidencia.
Aquests, molts d'ells que probablement un dia vareu ser companys.
A tots aquests els diria, que tot i que el futur és incert, reflexionin i si els queda un xic de respecte i humanitat, sigui per els companys que encara avui lluitan dia a dia pq el Més Manresa continui avançant;ferit, maltractatat,difamat, però encara viu.
I dic tot això, per que tots sabeu que darrere el Més Manresa hi ha un equip de persones,un equip, fort, valent,lluitador i perseverant. Un equip i companys immillorables que no canviaría per res del mon (els que hi eren i els que continuen.Tots en una o altre manera formem part del Més Manresa, deixem donçs que continui avançant i que sigui el temps qui de nou posi les coses en el seu lloc.

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

Un anònim anterior ha dit: "Eren molt bons els comercials dels diaris.. facturaven molt.. o, per contra, potser només comisionaven molt..???"

Jo no tinc cap problema en fer públics els meus ingressos a Més Manresa:

- Cobrava 950 euros fixes al mes per 12 pagues. Sí, per 12 ja que els 950 euros ja tenien inclosses les pagues extres. O sigui, en realitat és com si en cobrés 814.

- Tenia un variable per comissions pactat a l'entrar a l'empressa d'entre un 5% i un 7% per factura cobrada. No per venda realitzada, sinó per venda cobrada. O sigui, quan l'empresa em pagava les comissions era perquè amb anterioritat ja havia cobrat l'import total de les factures.

- Existia una penalització impossada quan ja erem dintre de entre un 0,5% i un 1% si no s'arribavn als 8.000 euros de facturació.

- Exceptuant els dos primers mesos a l'empresa (adaptació i aprenentatge) i el mes d'agost, no hi va haver cap mes que no facturés el suficient per triplicar els meus costos directes (sou, IRPF, SS, comissions i despeses), arribant a puntes de 14.000 euros en un mes.

Em sembla que és vostè el que no en té ni idea de les dades de l'empresa. Només amb Més Manresa i Terrassa no hi havia mes que no es baixés dels 80.000 euros facturats. A part (com no conec les dades, no les puc apuntar), hi havia la radio, la tv, els altres diaris Més, el xollo d'Intereconomia i les subvencions (que les vaig presentar jo directament a Barcelona i per tant sé de què parlo).

Lo greu, benvolgut anònim, no és que nosaltres no tinguem ni idea del què parlem. Lo greu és que tampoc vosaltres en teniu remota idea.

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

Montse, això que dius és molt respectable. És normal que defensis l'empresa que encara et paga el salari però no pots exigir contenció dels anònims quan a molts d'ells l'empresa els ha fet fora sense pagar les comissions que els devia.

Demanes solidaritat i humanitat però tu no en demostres ni una mica cara a ells.

Saps que t'ho dic sense acritud.

Anònim ha dit...

S'ha de tenir la cara molt dura i un morro que t'el trepitjes per no pagar a un treballador per una feina que ha ja ha fet, que et marejin amb explicacions poc convincents del que passa amb els cobraments de salaris.
A mi no em sembla gaire ètic (per no dir gens), ni moral, ni res. Em sembla que aquest senyor, és un lladre, un estafador que només busca lucrar-se a qualsevol preu.

Anònim ha dit...

Montse, tu saps què és la difamació? Jo crec que aquí ningú ha parlat malament del producte, sinó de la seva gestió.
I parlant d'injúries, Montse, qui estigui lliure d'haver-se inventat bulos de l'altre gent que llenci la primera pedra. Pocs se'n escapen i tu rai no.
I firmo amb anònim perquè em dona la real gana, algun problema?

Anònim ha dit...

Be anònim, acabes d'identificar-te. Escrius igual i parles igual que sempre. Quan sigui el moment surtirà el teu nom. Formes part del trio denunciat per estafa i desfalc

Anònim ha dit...

Quina hist�ria m�s trista. Un comercial ferit que vol venjan�a. La sort �s que la veritat sempre surt al final, per� la ll�stima Pere Fontanals �s el mal moral que estas fent a les persones que continuen treballant perqu� no han sigut lladres i deshonestos com tu i com la resta de comercials i el gerent dels que en tot cas ja se n'ocupar� la justic�a. Ho lamento per tu amic i ex company per� el projecte �s viu. Per cert dels teus comentaris se'n despren un desitg amagat pel Basiana no? Lliberat tio que estem en una democr�cia!!!

Anònim ha dit...

Jo no crec que el que volem sigui venjança, sinó que cadascú assumeixi els seus errors, que facin el favor de pagar a aquells qui deuen diners, de disculpar-se a aquells qui han fet mal (amb insults homòfobs, amb desprecis, amb imposicions a la intel·ligència). Es q hi ha gent a qui deuen molts calers, eh! I també hi ha gent que ha patit i encara està patint moobing.
Hi ha una realitat que ni les bones paraules (jejeje) de la Montse les poden tapar.

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

Lladres i deshonestos com jo i la resta de comercials? jejeje... quins collons, deus estar de broma.

I els redactors que han plegat a Manresa i els que heu fotut fora a Terrassa, Sant Cugat, Cornellà, L'Hospitalet, Sabadell i els professionals de TV i ràdio? aquests què? també eren lladres? o estaven organitzant una comfabulació oculta? jejeje... quins collons,... vull dir... faria riure si no fos pel fàstic que fa.

No, princep, no. Ni l'homosexual més viciós es podria sentir atret pel Basiana. jejeje...

És per honestedat amb els meus companys que he obert aquestes entrades al bloc. Pels acomiadats i pels que encara hi són. Tú, amic i excompany, no sé d'on surts, però em jugo un pèsol que no has sigut mai company meu, ni molt menys amic. Però és el què passa amb els anònims, d'aquí a aquí tant criticats i després tant utilitzats.

Anònim ha dit...

que pesats que sou!!

Anònim ha dit...

si us han cardat al carrer mala sort vale? pero no vingeu amb ximpleries com aquestes que dieu

t?has fixat que nomes escrius tu i ara jo

Anònim ha dit...

Ho sento perô ara escriuré jo i no es per portar la contrària és perquè no puc amb el PERE FONTANALS i la resta de personatges com els del mobing. FALSOS!!. Per cert Perico, parlant de xenòfobs t'has retratat però en fi és tipic de la teva escasa inteligència i àmplia perversió. Tens raó he mentit, amic teu no ho he sigut mai no vull amistat amb gent com tu però si he coincidit amb tu treballant amb un mateix període de temps al mateix lloc, potser també he mentit amb això perquè tu no saps el que és ser company i jo potser no m'he sentit company teu tampoc. M'han informat que vas fotre el camp abans que es destapés la caixa de trons i són evidents, ara més que mai, les teves raons. Ets igual de rsponsable que l'empresa d'haver destroçat els somnis de tots aquests que ara pretens fer veure que què, que defenses? quins collons colega, no tens perdó de dèu. Els has explicat de què vius i de qui vius paparra?.
I a l'altre que parla de mobbing, on eres tu per defensar-lo? saps que el moobing és defensable però és imprescindible l'ajuda dels companys?. Maleits sigueu gilipolles. Deixeu viure a la gent i viviu vosaltres si us plau

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

- "parlant de xenòfobs t'has retratat", ets tu el que has insinuat que tenia un desig amagat pel Basiana.

- "M'han informat que vas fotre el camp abans que es destapés la caixa de trons", vaig fotre el camp quan vaig trobar una altra feina després d'estar mesos buscant-la i sense cobrar a l'hora a Més Manresa.

- "Els has explicat de què vius i de qui vius paparra?", en l'edició anterior del bloc ho posava. Visc de fer de comercial i de llevar-me cada dia a dos quarts de vuit del matí. T'hi has llevat mai tu a aquesta hora?

- "parla de mobbing, on eres tu per defensar-lo?", jo me'n vaig enterar a través dels comentaris d'aquest bloc, però tu sí que hi eres. Igual que hi has estat aquesta darrera setmana quan han fotut fora més de vint companys i t'has mantingut calladet agafat a la cadira.

- Entenc que estiguis neguitós, però no és amb nosaltres que has d'emprenyar-te. Pensa que els insults diuen molt poc de tu i que jo recordi aquí ningú ha insultat ningú, i menys a tu.

Anònim ha dit...

Col�lapse dels diaris M�s
Els diaris M�s han vist retallat en poques setmanes dr�sticament el seu abast. A la clausura recent de les edicions de l�Hospitalet, Cornell� Sant Cugat i Sabadell ara cal afegir-hi el desmantellament del diari a Manresa, que redueix notablement la seva tirada (de 10.000 a 3.000 exemplars) i acomiada dos periodistes de la redacci�. Un altre foc obert �s el del tancament de M�s Terrassa, que ha deixat tamb� periodistes al carrer que, en roda de premsa, tenen previst avui explicar les �irregularitats� del proc�s.

Despr�s de tota aquesta purga de personal i cap�aleres, el grup TLB a Manresa queda redu�t a tres periodistes, dos comercials i un dissenyador pel que fa a l��rea de peri�dics. En el camp televisiu, Styl FM, associada a la xarxa Canal Catal� i propietat de TLB, ha deixat d�emetre informatius locals. TLB �s un grup de comunicaci� liderat per l�enginyer industrial i empresari manres� Llu�s Basiana, muntat en bona mesura a partir de les cap�aleres que s�anaven desprenent del grup cent per cent, impulsat al seu torn per Cinto Romeu (que mant� una participaci� a la nova societat).

Anònim ha dit...

Aixo no ho he escrit jo, sino q surtia publicat a Comunicacio21.com

Anònim ha dit...

Joan Carles Castaño:

Bona tarda a tots.
Se m'ha animat des d'un principi a parlar en aquest blog i expressar els meus sentiments i opinions.
Fins a la data d'avui m'he limitat a llegir de tant en tant els comentaris. Tampoc hi he dedicat massa temps. He tingut el cap ocupat en recuperar-me del shock i fer una autoreflexió sobre el que m'ha succeït els darres dies.

Només deixar clares unes coses:
*Des del 15 d'octubre de 1992 fins el 28 de novembre de 2007 (són 15 anys)he dedicat una part molt àmplia del meu temps a la empresa per a la que treballava.
Els últims 5 anys he reduït una mica aquest percentatge, dedicant més del meu temps a la vida personal, sense que això afectés a la meva producció i facturació dins l'empresa.

La meva desvinculació ha estat provocada pel tracte basicament personal (de mofa, falta de respecte, comentaris fora de lloc i tó, falses esperances de promoció i pel tracte amb els meus companys de feina, acomiadats alguns de manera improcedent).

Veig que en Pere Fontanals ha fet públic els seus números. Jo no seré menys. Em limitaré a mostrar-vos de forma desinterada els diners que han entrat a l'empresa per la meva gestió comercial.

Podeu veure un extracte real dels darres 11 mesos clicant aquest link.

www.onlinetdet.com/recompte.pdf

En resum són 20 milions de les antigues pessetes.

Són dades meves privades que faig públiques per si puc col.laborar en donar una bona imatge del departament comercial al que pertanyia.

Des d'aquesta setmana formo part de l'equip de Televisió de Manresa (pertanyent a Regió 7), on començo una nova etapa, tant professional com personal. Dic personal ja que la rebuda ha estat excepcional.
De fet, m'he retrobat amb gent que fa molt molts anys que ens coneixem (Alba, Queralt, Blaya, Prunés, Fina, Puri, Felip...).

Espero que la situació dels meus ex-companys se solucioni de la manera més legal i menys traumàtica possible.

Una abraçada a tots!
I per qualsevol cosa ja sabeu on trobar-me.

Bones festes nens!

JC

jccc@telefonica.net

Anònim ha dit...

The one and only.

No comment.

Anònim ha dit...

Davant la tempesta s'ha escapat a Andalusia.
De pas... podria visitar a Julian Muñoz.

Anònim ha dit...

Quants dies de silenci al blog no?.
Fontanals! Menys política i més Més.

Anònim ha dit...

És veritat que el mes manresa tanca el 18 de desembre?

Anònim ha dit...

llegiu això:

http://www.comunicacio21.com/textecomplet.asp?id_texte=8851

Anònim ha dit...

Comunicació21:Una trentena de treballadors han estat acomiadats en onades successives durant el mes de novembre a causa del col•lapse dels diaris Més i ja han anunciat que pensen emprendre accions legals. Ja el passat 15 de novembre van tancar les edicions de Sant Cugat, Hospitalet i Cornellà, mentre que la de Sabadell va passar a publicar-se només en format digital. El 29 de novembre i el 3 de desembre es va liquidar la resta de plantilla (deu treballadors) dels Més Terrassa i Més Sabadell, en un procés on només el Més Manresa ha aconseguit salvar-se de moment. Segons va denunciar dimecres passat en roda de premsa la redacció dels gratuïts del Vallès, els acomiadaments “han estat en tots els casos improcedents i sense previ avís”.

La direcció de l’empresa editora -TLB Grup, presidida per Lluís Basiana- ha adduït com a “motiu oficial” problemes econòmics “deguts a una mala gestió i a un suposat desfalc per part d'un directiu”, expliquen els treballadors. Això contrasta, no obstant, amb la política d’expansió del grup, que al setembre va obrir noves capçaleres (com Més Hospitalet i Més Cornellà), va adquirir Més Sabadell i va ampliar notablement la plantilla. Segons denuncien els afectats, el passat set de novembre va celebrar-se el segon aniversari del Més Terrassa amb “una festa molt ostentosa (…), on es van pronunciar discursos esperançadors i de futur respecte als diaris per part del director general, Andreu Castelló”. Tan sols una setmana després, començava el declivi.

Malgrat que en tots els casos els acomiadaments han estat abruptes, els treballadors destaquen com “el cas més flagrant” el de set empleats “als quals l'empresa es va negar a pagar el finiment i la indemnització corresponent ‘per manca de diners’, segons la nova gerent”. A part d’accions judicials, els afectats han fet pública la situació perquè creuen que "la ciutadania es mereix una explicació de la desaparició dels diaris, que s'han convertit en un punt de referència en el periodisme local”.

Anònim ha dit...

fot riure això de "directors generals" i "nous gerents".
A qualsevol pamplinas li diuen president.
Ja veieu el que duren els càrrecs.

Anònim ha dit...

Són rumors?

Andreu Castelló ha començat a treballar amb Nicola en la creació de A+ Terrassa.

Si el grup Godó confia en Andreu és que potser la informació que tenim d'ell a Manresa està esviaixada intencionadament. O no?

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

Veient els comentaris que circulen per Manresa, perquè tarda tant l'empresa a fer pública la teòrica denuncia que havia d'imposar contra tres extreballadors de la societat?

És prudència empresarial o falta de proves?

O potser un cert neguit a que s'acabi coneixent tot?

Els creditors volem saber...

Anònim ha dit...

Andreu Castelló és un bon professional però, per sobre de tot, és una bona persona. Evidentment, la informació, que s'han ocupat des de Manresa que se'n tingués, està MOLT esviaixada.

Anònim ha dit...

Andreu Castelló és un bon professional però, per sobre de tot, una bona persona. Evidentement, que la informació que s'han ocupat de que en tinguem, està molt esviaixada. L'han utilitzat d'excusa, potser, per tancar i no pagar a ningú (a ell tampoc)?

Anònim ha dit...

Publicat a Tribuna Catalana
10/12/2007 · Barcelona

Els diaris Més van a menys

El grup Més ha acomiadat trenta dels seus treballadors, com a conseqüència del tancament de la majoria de diaris gratuïts que operaven sota aquesta marca. La mesura, dràstica, suposa la fi de les aspiracions de Lluís Basiana per esdevenir empresari de la comunicació a través de la seva empresa TLB Group, radicada a Manresa. Basiana, però, no prové del sector (és enginyer industrial) i ha volgut inflar el soufflé en base a acords políticament vergonyants.

Així s’explica la creació de Més l’Hospitalet o Més Cornellà, que es van muntar exclusivament a partir de la creença que l’aparell socialista els mantindria. No ha estat així, i el soufflé s’ha desinflat ben de pressa: a banda d’aquestes capçaleres, han tancat també les de Sabadell i Terrassa, i la de Manresa s’ha vist reduïda al mínim en personal i tirada. En l’origen de la crisi cal situar també l’empresari tarragoní Cinto Romeu, impulsor primer dels diaris, que va voler exportar sense èxit l’experiència de Més Tarragona (l’única capçalera rendible) venent les franquícies a Basiana i altres socis locals. Romeu va saltar a les pàgines dels diaris fa uns mesos perquè la Generalitat va desmuntar una curiosa xarxa que tenia d’abastir-se de cabdals públics: havia creat una entitat de defensa del català, a partir de la qual captava diners de l’Administració. Però la defensa de la llengua que practicava l’entitat es limitava a inserir publicitat... als diaris del propi Romeu. CiU va ser, durant els darrers anys del pujolisme, principal valedor polític d’aquest grup, del que ara només en queden ja les runes. Imprimeix · Envia a un amic · Crea PDF

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

Notícia apareguda a Ràdio Puig-Reig (http://www.radiopuig-reig.net/index.php?option=com_content&task=view&id=301&Itemid=2)

COMARCAL - Els col·laboradors de Canal 4 protesten per l’acomiadament de Siles.

L’acomiadament del director de Canal 4 Josep Siles la setmana passada ha provocat el rebuig dels col·laboradors de Canal 4. Divuit persones del Canal4 han fet un comunicat on diuen que deixaran de participar a l’emissora.
El Canal 4 està gestionat per la societat Ràdio i Televisió de Berga, amb els socis majoritaris Joan Barniol i Lluís Basiana. Siles es va vendre la major part de la seva participació fa un any, i va passar a dependre dels dos socis majoritaris.
Segons la societat Ràdio i Televisió, s’ha despatxat Siles per faltes greus, tot i que no han especificat quines són.
Els col·laboradors de Canal 4, han mostrat el seu desconcert i malestar. En conseqüència Canal 4 ha deixat de fer emissions pròpies.
Recordem que Josep Siles es va trobar el pany canviat de la porta del Canal4 quan es disposava a entrar als estudis. Llavors va saber que els socis majoritaris que gestionen l’emissora l’havien acomiadat.

Anònim ha dit...

Ja ho deia jo... EL PASADO VUELVE.
En comptes de "HORMIGAS BLANCAS" li hauriem de dir "LA MARABUNTA".
"Hormigas Blancas" es un programa de Tele5 on es fa repàs a retalls de premsa sobre la vida de determinats famosos.
Ha estat retirat temporalment de la programació del canal.
Hauriem de fer un Hormigas que parlés de Oliveras, Siles, Castelló... i uns especials dedicats a treballadors afectats per mobbing (derivat del verb anglés “To mob” (atacar amb violència).
I un especial rememorant vells moments a l'Ajuntament?
Senyors de la premsa local... perquè no fem ús de la hemeroteca?.

La muntanya russa podría ser un portal ideal per penjar a mode de "post-its" alguns d'aquests detalls del passat. Veureu que aixó no és nou. Ni molt menys.

Anònim ha dit...

Savieu que l'alcalde, Nacho Rivas i Armand Basi tenen una casa compartida al camp?.
ui ui

Anònim ha dit...

Si, el basiana, el soci Ribas i l'alcalde comparteixen el lloguer d'una casa al camp, desde fa molts anys. Pero bé, això tampoc vol dir que siguin tots de la mateixa condició no?.

Anònim ha dit...

Òstia tu, m'ho passo realment pipa!
De marujeo en sabeu un colló i de temps lliure en deveu tenir la tira, tant com jo ara mateix.

Heu vist que fàcil és convertir a algú en personatge rellevant per bo o per dolent! Aquí a la palestra del Fontanals és el lloc adeqüat per treure els draps bruts de tothom. Ha de sentir-se tant important el tio!

Al Basiana l'anomeneu Armand Basi, al Nasi Ribas, Nacho Ribas i a partir d'ara al Pere Fontanals, el Pere Fotalàanal. Queda tot xaxi piruli oi?

La gràcia del tema és que les coses realment important queden sempre aparcades per imbècils que enlloc d'aprofitar el seu enginy per col·laborar en qüestions vitals com els maltractaments, el terrorisme, la deliquència, la misèria,etc. i lluitar-les, es dediquen a treure conclusions de la roba bruta dels altres. A decidir qui és bo i qui no, a fer mal a un projecte "tocat" que no enfonsat.

Només dir-vos que els grans projectes neixen de les cendres d'altres. Només cal energia, voluntat, tenir ganes, obviar els imbécils com sou la majoria dels que critiqueu aquí, empenta, una mica de solvència i de capacitat de gestió, honradesa i un equip de professionals amb majúscules com el que ara te i així ho han demostrat el Més Manresa.

Dels socis no ens importen els seus draps bruts ni les seves qüestions passades, personals o laborals. Des del moment que van apostar pel projecte i encara "a pesar de la vostra malícia actual i la que vindrà" contínuen, almenys jo ja se d'ells el que em cal saber. ok?

Anònim ha dit...

Com que deduiu de forma molt "primitiva" certs temes. Us diré que acomiadar un directiu val la seva pasta i que quan s'enxega un procés judicial que pot ser llargíssim, la gent honrada no acusa sense que abans un jutge ho faci, perquè hi ha un cosa que és diu "DRET A LA PRESSUMPCIÓ D'INOCÈNCIA" i tothom el te fins que la llei no demostri el contrari.
Fer-ho abans suposa destroçar la vida d'alguna persona que com en aquest cas viu en una ciutat de províncies, te família i hipoteca. Encara que ell es pugui merèixer el contrari, potser ALGÚ ha valorat que la seva família no te culpa del que aquest PRESSUMPTE INOCENT pugui haver fet.

Anònim ha dit...

Tu que parles tan bé, amb tanta coherència i convenciment... T'han promés un càrrec directiu dins l'empresa???
Un augment de nómina si continues menjan-lis la "XXXX"?.
Val més que saltis del Titànic abans que et congelis.

Anònim ha dit...

Que fort! I m'hen assabento ara... Sabía que hi habien problemes economics, pero tot el que passava no. Jo estava a Styl FM, Ara entenc montes coses...

Anònim ha dit...

doncs mireu la pàgina 71 de la vanguardia d'avui,