Correu a Pere Fontanals i Bosch en anglès en francès en espanyol

diumenge, 28 d’octubre del 2007

Govern manresà: Sou uns inútils!

De veritat que ja està bé! Tant difícil és aconseguir que els regidors i càrrecs de confiança de l’ajuntament de Manresa trobin fórmules de finançament o equilibri pressupostari que no siguin sempre inflar els impostos i les taxes fins a límits impossibles d’assumir!

Per l’any que ve ja hem de comptar amb increments de fins al 15% en la contribució i un nou impost sobre el clavegueram. Contribució, clavegueram, escombraries, obres, rètols, negocis, vehicles de tracció motriu, guals, aigües, a més de la brillantíssima col·laboració de la policia municipal i dels guardians de la zona blava i d’alguna cosa que em descuido segur. Després d’aquest reguitzell, si l’excel·lentissim s’encapritxa de fer unes obres urbanístiques d’esquenes a l’associació de veïns i sense cap consulta als afectats, paga també! Paga sense protestar! Paga sense fer escarafalls!

I jo em pregunto sense ser un economista si la superestructura municipal és necessària, si l’augment de membres de la policia local serveix per controlar més la petita delinqüència o per autoalimentar-ne la napoleònica xarxa burocràtica.

És necessari un ajuntament tant gruixut, amb tantes despeses innecessàries? No es pot fer un replantejament general en comptes d’anar prenent mesures sobre la marxa? Certament trobo molt encertada la mesura que han aprovat les associacions de veïns de no assistir a les trobades del PAM.

És escandalós que uns polítics tant ben pagats no puguin fer anar la imaginació més enllà de la creació d’impostos i la puja dels existents per cobrir els dèficits pressupostaris. Tot i que fins ara no havia entrat a valorar els sous de l’alcalde i els regidors del govern manresà, i que encara no valoraré, podeu entendre lo lleig que queda aquest augment desproporcionat d’impostos tres mesos després d’haver-vos augmentat un 20% els salaris?

Teniu vergonya? De veritat penseu que teniu vergonya? Heu parat mai atenció al significat de la paraula reciprocitat? Com pot ser que un ajuntament doni tan pocs serveis a un preu tan car? Ja està bé! Sou una colla d’inútils! Una colla d’inútils molt ben pagats!

Publicat a Regió7 l'1 de novembre de 2007

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Home! També has de comptar que els “endolls” valen quartos i aquests als han d’assegurar posant-los fixes en plantilla (léase: funcionariant-los), per si de cas la propera legislatura els que actualment governan no hi són!
Tot plegat una merda!, d’acord amb que molts dels que cobren tant (o el que els hi correspon) haurien d’estar més ben preparats: molts hi són per la imatge que se suposa donen, però que a ningú enganyen!

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

El cert és que fa molts dies que estic endarrerint un article sobre els sous dels regidors. No sé perquè ho faig això d'endarrerir-ho. Potser perquè no vull que diguin que sempre em poso d'esquenes a tot. Segurament el proper diré el que penso d'això. Deixo passar un parell de dies perquè respiri aquest darrer i m'hi poso.

Anònim ha dit...

Estic completament d'acord amb tot el que comentes.
El primer lloc caldria un replantejament serios i valent de tota l'organització actual de l'ajuntament. D'aquesta manera,seria possible una rebaixa en la partida del que s'anomena costos d'estructura, de manera que mantenint la pressió fiscal al ciutadà, una inversió major a la ciutat.
En segon lloc, analitzar de manera real i coherent si encara hi ha falta de diners, si fos així buscar formules imaginatives per incrementar el pressupost municipal, fent corresponsals a les empreses publiques i municipals. I en darrer cas fer servir el que en aquests moments i sempre ha passat, augmentar la pressió fiscal cap al ciutadà.
S'ha de tenir en compte que no fa ni 3 mesos es va aprobar en ple un puja de la massa salarial dels regidors del 20%. La pregunta per recorrent no deixade ser real qui dels electors que han escollit aquests representants té aquesta puja salarial anual d'aquesta quantitat? Que per contra si que han de suportar la pressió fiscal d'aquest ajuntament tan poc imaginatiu.

xorrades ha dit...

T'agrairia que excloguessis a la policia local dels teus comentaris, ja estan els pobres bastant emprenyats amb el consistori per les seves males condicions laborals, com per a sobre vinguis tu amb demagogies. I sino demaneula estadistica de denuncies del any 2007, notareu una devallada.

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

Oscar, em sembla que la meva menció de la policia local i dels guàrdies de zona blava no és demagògica. En tot cas no és una crítica cap a vosaltres sinó cap a les directrius polítiques en matèria policial.

De totes maneres, tot i podent respectar les reclamacions de la policia local com les de qualsevol altretreballador, et puc dir per experiènca personal que hi han nombroses actituts policials, no dic que siguin tots, però tampoc són pocs, que ratllen la mesquinessa a l'hora d'extremar l'acompliment de la seva feina. I això benvolgut Òscar ja no és cosa de polítics.