Correu a Pere Fontanals i Bosch en anglès en francès en espanyol

diumenge, 20 d’abril del 2008

Xirinacs filòsof

Divendres vaig anar a recordar i vaig descobrir un Xirinacs socràtic en la seva desaparició, en les seves vacances volgudament transcendents; messiànic fins i tot, recollint el testimoni del Plató més secretament pitagòric. S’ha ser valent per conduir l’escena fins el final, o racional, no tant per la mort que conscientment representa el descans de tant de tràfec i que esdevé més la plenitud que la més gran de les satisfaccions en vida sinó per oblidar-se de ser, per oblidar allò que durant setanta-cinc anys t’ha fet i ara deixes, de saber que no veuràs allunyar-se l’amistat sinó que es trenca no pas pels que quedem sinó per tu que fa anys vas descobrir que no ser no produeix estímuls.

I que egoista en la teva generositat, tant en la que vas tenir en vida com en la que vas oferir al final, com de tots vas intentar treure el millor per a sentir-te bé. Fent devots, fent seguidors de la teva paraula i obra, fent d’ambaixador d’un Gandhi vell, estoic, resistent i global amb l’ànima compartida. Per això no has mort, per això te'n vas anar convençut de perviure en nosaltres.

1 comentari:

Penyagolosa ha dit...

Xirinachs és una prova de què és entregar-se pel seu poble. Per això molestava , per això encara avui fa nosa.Les maneres de justificar-se per no lluitar són moltes. Les formes d'embolcallar el no enfrontar-se amb l'estat neofranquista són diverses. Fins i tot des de postures peudoesquerranistes amb un tuf lerrouxista.No et sembla?