Correu a Pere Fontanals i Bosch en anglès en francès en espanyol

dimarts, 22 d’abril del 2008

Jo proposo Seat Perejil

Només des de la més absoluta ignorància algú pot creure que ofèn excloent Catalunya d’Espanya en una festassa europea d’aquelles de xampany i conyac. Des de la més absoluta ignorància o, vist el to, des del punt de vista de qui amb la boca calenta i l’agulla de platí margina Catalunya amb una gracieta d’aquelles que s’empren amb mal gust per marcar la superioritat sobre el moro, la dona o el gai. Perquè a l’hora de triar el nom de la nova berlina Seat no serveixen els topònims catalans que a banda de tenir una pronunciació difícil en alguns casos, es podrien trobar amb un boicot d’aquí a uns mesos quan es sol•liciti tornar a posar l’Estatut a referèndum un cop li hagin passat el raspall des del Constitucional. És més adequat, però, esperar el torn de paraules d’un àpat opulent per a insinuar que si Catalunya vol ser independent per a millorar el finançament també haurà de ser independent a l’hora de perdre’s les coses bones, o sigui al seu entendre, engrandir la llista de noms hispànics dels models de Seat.

Com sempre hi ha qui a Catalunya s’ha emprenyat i com sempre des d’Espanya, encara que sigui per omissió, ningú ha encertat a sortir en defensa de la seva comunitat autònoma. Seria ideal el missatge i les reaccions, o la falta de reaccions, si no fos que el comentari es va fer amb la intenció d’ofendre i això fa evident fins a quin punt tenen els espanyols la consciència de ser invasors a Catalunya, de ser tota una altra cosa no catalana, de ser subjugadors, de fer bulling al llest de la classe.

I tot i que el nom del model de cotxe que millor rendiment els ha donat era d’una població de la Catalunya insular no cal que facin més esforços de concessió. Ni tampoc cal que honorin una terra i un municipi que sistemàticament han hagut d’adaptar els impostos a les seves necessitats amenaçats amb el xantatge de la deslocalització. Vist a la distància poca cosa hauria de tenir a veure Martorell amb Còrdova, Toledo o Lleó i tot i que ens repugni el mode fatxenda que va utilitzar el President del Consell d’Administració de Seat per referir-se al nostre país hauríem de quedar-nos amb el missatge de fons, que és el nostre, i proposar que la nova berlina es digui Seat Perejil en honor a la darrera conquesta bèl•lica espanyola.

4 comentaris:

Ramon Boixet ha dit...

Home, Pere ! Posat a fer pàtria podries proposar que es digui "Seat Julivert". Bromes apart, n'aguantem més que un parallamps en una tempesta tropical.

Anònim ha dit...

diuen que qui riu l'últim, riu millor!
ja veurem quants en venen, de moment, la "flema" anglesa o el "no coment", crec que és el millor!
bona diada Pere!

Jordi Rius ha dit...

Jo vaig tenir la immensa satisfacció de poder-los enviar un mail de felicitació per la postura de seta, perdó , seat tant clara sobre qui era i qui no era espanya. Peró no em van entendre ja que es van disculpar per les declaracions del seu quefa.

Xevi ha dit...

Seat "Pere Gil" és un nom força bonic, si senyor! Però coincideixo amb el sr. Rius, que n'hem d'estar contents amb les afirmacions del dirigent de Seat! És el primer empresari que reconeix la nostra independència!

Salut,