Correu a Pere Fontanals i Bosch en anglès en francès en espanyol

dilluns, 18 de febrer del 2008

Mas demana ajuda a Zapatero

Que poc seriós resulta veure Artur Mas disfressant d’exigència la mateixa cantarella que va utilitzar per acceptar l’Estatut retallat de Moncloa. És ben cert que primer Duran i Lleida i ara Mas no tenen la mateixa concepció de dignitat que tenim la majoria de catalans que podem entendre la negociació amb Madrid (encara que sigui amb moltes dificultats) però no encertem a veure el benefici d’un mercadeig particular. La proposta, si es vol, es fa arribar a Ferraz amb acusament de rebut de Nicaragua també, perquè no es pot pretendre visualitzar una dependència total de Madrid en qüestions pragmàtiques ni que sigui per mostrar la dependència dels socialistes catalans.

Perquè tot i que existeixen mitjans [més clar en l'edició de paper] que volen fer creure que es condiciona la política espanyola respecte de la catalana la realitat és que tornem encara que sigui amb l’inconscient a la fotografia de les escales de Moncloa quan Mas i Duran (cames ajudeu-me) estrenyien la mà de Zapatero després de regalar-li l’Estatut i un bon grapat d’anys de reclamació nacionalista. Amb aquest gest, amb aquesta reclamació repetida en veu alta es recorda l’única vegada que des del PSC es van desobeir les ordres directes de Madrid i, a sobre, es magnifica.

És com si Cronos després de mutilar el pare anés a reclamar al cos per la revel•lia de la seva mà dreta. Si per una banda es vol fer veure que socialistes catalans i socialistes espanyols són la mateixa cosa i per l’altra es corre a reclamar als socialistes espanyols que facin creure als catalans pel què fa al respecte de la llista més votada es corre més risc d’acabar empaitant papallones que governant el país. Entenc que la travessa és llarga, però d’aquí a anar a Madrid a que posin ordre en el Parlament de Catalunya i en el Govern de la Generalitat hi va un abisme. Si més no CiU hauria de fer el possible per dissimular la seva indignitat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Espero que rectifiquis ràpid el teu article del 18/2, que ha quedat anticuat, si has estat al cas, per la intervencio del meu president el proppasat dimecres dia 20 en el control al Govern que fa desde el Parlament, aon per cert el Sr. Ridao va destilar tanta bilis contra el meu President, que estic segur que fara pedres a la vesicula, la seva interpelacio contra el meu president, va estar tant fora de lloc, que va acreditar que l'odi personal está renyit amb la politica, naturalment el meu president es L'Artur Mas, i desde fa cinc anys a la Generalitat hi ha una colla de ocupes que per molt que diguin, han fet un pacte indigne de perdedors que no hi han exemples a Europa de una cosa semblant. Jo fins que un dels partits no guanyi, no tindre president, tindre un ocupa-antipàtic i maleducat a la plaça Sant Jaume.

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

No rectificaré l'article perquè el que diu encara té vigència ara. No he dit pas que Mas vulgués fer fora el Govern de la Generalitat, he criticat que busqui fora del país el què no troba aquí a dins.
Potser sí en un futur els partits catalans hauran de tenir un sistema d'elecció semblant al francés amb una primera elecció per triar els representants al Parlament i una segona la setmana següent entre els dos més votats per triar el president, però mentrestant hi ha més gent que no ha votat Mas que gent que sí l'ha votat.
Ja m'havia arribat per altres bandes el descontent d'alguna gent convergent per aquest escrit. Aprofito aquest comentari per recordar que no obeeixo ordres de partit i que les meves crítiques tant bones com dolentes només depenen de l'actitut demostrada.

Anònim ha dit...

Pere, El que esta clar, es que hi mes gent que va votar CDC, que no pas PSC, CDC que no pas ERC, CDC que no pas ICV, aixo si està clar, la resta son pactes de perdedors que no tenen referents a Europa, i no diguis Suecia , que aquests van anunciar el pacte ABANS de anar a votar, i aixó si es democràtic,i pareu d'argumentar el contrari que les matematiques son tosudes.