Correu a Pere Fontanals i Bosch en anglès en francès en espanyol

dimarts, 11 de març del 2008

Èxit del BNE de Manresa

Avui a la tarda hem portat a terme a les immillorables instal·lacions de la Cambra de Manresa de Cal Jorba el Business Networking Event [antecedent al bloc] organitzat conjuntament per la consultora Comercial PIME i la institució Cameral amb vint-i-dues empreses inscrites i 462 presentacions realitzades en poc més de dues hores. Les empreses majoritàriament del sector serveis i de mida petita o micro han tingut l’oportunitat d’anar-se presentant una a una de manera que al finalitzar les jornades cadascuna d’elles ha coincidit amb les vint-i-una restants.

La posta en escena, la presentació i la qualitat de la documentació han acompanyat un projecte innovador portat a terme de manera preciosista i precisa pels companys de feina que no han deixat melic per lligar ni somriure per oferir. Per a ser honest i exceptuant un parell de gestions amb els mitjans de comunicació la resta de la feina, la pesada, l’he vist passar a prop meu sense acompanyar-la i no volent desmerèixer ningú he de citar el treball i la tenacitat d’Àlex Golsa i Marc Vilanova que s’ha traduït en una matrícula d’honor i una felicitació general.

A falta encara de generalitzar l’ús de totes les eines d’internet però oferint un escalf que seria impensable en la relació digital el model del BNE és la millor manera d’establir relacions comercials i de col·laboració que he descobert en els anys que porto de comercial. La idea és simple i directa i consisteix en treure tot l’ornament d’una entrevista real i centrar l’atenció en destacar els punts forts de l’empresa en dos minuts i mig de rellotge. I això fer-ho tantes vegades com empreses tinguis davant.

La intenció d’aquesta experiència és fer-la itinerant per aquelles institucions que en tinguin interès. Per ara ja tenim molt avançades les gestions per oferir un nou BNE al Gironès. Només esperem que sigui aviat.