Correu a Pere Fontanals i Bosch en anglès en francès en espanyol

dilluns, 10 de març del 2008

Guanya Catalunya

Que ningú tingui cap dubte a aquestes alçades que Catalunya ha guanyat les eleccions. És una victòria a mig termini, a dos anys i mig vista, rés és immediat aquí. Els resultats de CiU ens confirmen com l’extensió de la Ciutat dels Sants. Ara estem en un pas intermedi que ha de fer reflexionar qui toqui perquè una cosa és fer obeir una Conferència Nacional i una altra és aborrallonar tot un país. Només cal veure que entre blancs i nuls les xifres gairebé s’han duplicat i que en nombres absoluts Esquerra ha perdut 350.000 vots respecte de fa quatre anys. Madrid requereix molta motivació per a mobilitzar el votant independentista i les circumstàncies de fa quatre anys només ens poden servir per veure les possibilitats reals amb tot de cara.

No insistiré més: a Barcelona Esquerra ha perdut 250.000 vots independentistes. Algú n’ha de prendre nota. No es tracta ja de voluntat sinó de responsabilitat directe. S’ha d’encetar un camí de reflexió cara el 2010 que no té excusa ara per a l’aturador. No ens podem permetre tants vots independentistes a la paperera en les properes eleccions catalanes. Les tertúlies dels mitjans espanyols anaven plenes de “la gran derrota del nacionalismo radical”. Precisament per no ser radicals s’han endut la derrota.

He pogut signar pel dret de decidir just després que la Guàrdia Urbana de Manresa desmuntés la paradeta de la Plaça Sant Domènec. Així l’alcalde ha pogut venjar-se de la derrota del ple de fa dos mesos. Aquesta gelosia per fer complir el dictamen de la Junta Provincial de Barcelona només amaga rancúnia i por. Ha fet prevaldre una decisió externa a la voluntat del poble.

(*) Gràfica de Vilaweb

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Fa uns dies parlaves de com podrien els resultats d'ERC, al futur electoral de la CUP.
Ara amb els resultats.
- Ara ho veus de la mateixa manera?
- L'independentisme s'ha quedat a casa, o ha votat PSC?

Anònim ha dit...

No creus que ERC haurrà de canviar de política d'aliances. D'aquí un any trencar el tripartit, fer fora En Carod i Puigcercós, foc nou. Calen aliances de forces catalanes i catalanistes. Ja no podem esperar més. ICV, al cel sigui, a les properes al carrer.

Anònim ha dit...

Felicitats als patriotes que us heu quedat a casa. Ja heu tinguts els minuts de glòria, quin és el següent pas ara?

Anònim ha dit...

Els que ens hem quedat a casa ho hem fet perquè no hi ha cap força política de les que es presenta que ens satisfaci, i tenim tot el dret a fer-ho. Si ERC ha caigut és perquè s'ho ha guanyat!!!! i tota soleta!.
No ens culpeu dels vostres actes.
Potser ERC ja no representa el votant independentista que abans el votava...
El què heu de fer és reflexionar!!!! vosaltres i també IC!!!

Joan

Anònim ha dit...

Catalunya amb el tripartit cada dia més espanyola, això també és mérit d'ERC.

Unknown ha dit...

Com a nota curiosa dir-vos que no és or tot el que llueix... Vaig deixar un comentari al blog del candidat d'ERC per Tarragona al congrés i no me l'ha publicat...

D'esquerres?

Independentistes?

N'hi ha -i molts- però alguns ho inetrpreten de forma sui-generis.

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

Crec honestament que la CUP ha de fer un gest de rsponsabilitat i organitzar-se cara les eleccions catalanes. Com he dit a l'escrit no és ja qüestió de voluntat, és qüestió de responsabilitat. El potencial el marquen els 350.000 electors perduts per Esquerra que tot i no ser tots de la CUP (alguns han tornat a CiU) també hem de contar els que han votat Esquerra estant descontents i que poden anar a la CUP.

La CUP ara mateix podria treure 3 o 4 diputats en unes hipotètiques catalanes però no és aquesta la qüestió ara mateix. La qüestió és que si la CUP no es planteja la presentació ja no només perd una oportunitat sinó que fa mal al país.

L'independentisme majoritàriament s'ha quedat a casa o ha votat a Esquerra. Recordem que els resultats d'Esquerra tot i ser dolents tripliquen els de l'any 2000 que presentaven un jove Puigcercós a Madrid.