Correu a Pere Fontanals i Bosch en anglès en francès en espanyol

dimecres, 5 de març del 2008

Injustes, il·lògiques i covardes, de debò!

Joan HerreraA aquestes alçades de bloc no descobriré la meva antipatia pel posat del militant tipus d’Iniciativa que no pas per la seva teòrica ideologia neomarxista de despatx. És l’actitud de repelente niño Vicente, de prepotència en el tracte pròxim, de mirada altiva, de defensa del dogma de partit, de poc esperit autocrític, d’autosuficiència injustificada de la majoria dels càrrecs i fins i tot de la militància d’Iniciativa la que em provoquen un sentiment de rebuig, ho he de reconèixer, gairebé incontrolable. Perquè les tesis sobre les que se sosté la seva doctrina són evidentment molt vàlides. Una teòrica política d’esquerres, social i ecològica coronada per un repartiment de la riquesa, unes polítiques igualitàries, la no discriminació i l’atenció als desfavorits la signaria qualsevol bona persona, però quan la seva acció recorda a les negociacions de qualsevol secció sindical de Comissions Obreres signant un acord de tancament d’empresa més que no pas als pilars pels que van lluitar i morir molts dels nostres avis és quan les orelles del llop es fan visibles.

De la mateixa manera que he escrit [2] [3] sobre els eslògans de CiU, PSC i ERC vull donar la volta al d’Iniciativa i per a fer-ho intentaré situar-me en el seu punt de vista. El menyspreu que mostren ja no sobre el ciutadà que no pensa com ells sinó sobretot per aquell que en la seva teòrica miopia vota una opció d’esquerres que no sigui la vàlida (o sigui la seva) demostra una actitud injusta que penalitza amb la supèrbia una mancança que si existís seria de caràcter, convicció o intel·ligència que és tant digne d’ajuda com qualsevol altre mancança. El tracte que li donen a la reivindicació nacional catalana davant qualsevol altre reivindicació nacional del món és totalment il·lògica, com il·lògic és que en un discurs laic s’evidenciïn tantes diferències de tracte entre l’església i la mesquita, com il·lògic és també que davant la defensa que fan de la llibertat d’expressió tallin el debat d’arrel quan es toquen paraules sagrades que fan saltar totes les alarmes. Si som lliures haurem de poder parlar de tot.

M’explicaven que en un sopar de finals d’any amb els mitjans de comunicació l’alcalde socialista de la segona ciutat catalana reconeixia tenir més confiança en els regidors d’Iniciativa que en els del seu propi partit. I ho deia socarronament: tenen molt més a perdre. La funció d’Iniciativa en el Govern de la Generalitat i en la majoria de municipis és la d’organitzar dies internacionals, comissions de seguiment i dotar el germà gran de discurs (que no ideologia) d’esquerres. Davant de qualsevol conflicte d’interessos amb els socialistes adopten la mateixa actitud covarda que els seus companys de Comissions Obreres quan negocien un conveni: diuen amén i sí senyor. Això sí, tot plegat molt de debò.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Pere,

Com que no he llegit els teus blogs sobre els altres partits, suposaré que has estat igual de critic amb ells que amb Iniciativa.

Jo, com més o més tothom, m´he escoltat les entrevistes, he llegit articles i mirat la cara que fan.

Al final has de decidir qui t´explicar allo que vols sentir. I decidir qui votaras.

Pero no acabo de perdre de vista que es una tria mediatica, que guanya el que te la millor `labia´ etc.

Aqui als Paisos Baixos ja fa uns quants anys, es va crear una web on hi ha tots els punts programes dels partits. Aleshores es creen preguntes sobre tots els temes amb les respostes dels partits.

Vas passant preguntes i trian respostes fins al final.

El resultat és clar per sencill: en percentatges, els programes de més a menys, propers a les teves idees.

Aixo fa que les campanyes comencin amb uns bons programes (sense dubtes i canvis depenent de qui pregunta), i no depenguin del `guapo´ del partit...

Espero que algú amb els mitjans per fer-ho, ho fasi per Catalunya.

Una abrassada,
Cristina Canseco
Casal Catala dels Paisos Baixos
-perdoneu els accents etc-

Anònim ha dit...

A Manresa també n'hi ha algun exemple!!! (iijjj!!)

Anònim ha dit...

Com ve dius la teva antipatia i el teu rebuig casi bé incontrolable et fan escriure articles com aquest, sense cap tipus d'argumentació. Però bé, tothom té dret a treure visceres de tant en tant. Parles tant d'ICV com de CCOO ... curiós.

Anònim ha dit...

Només cal veure el trist paper d'Iniciativa - Verds? amb el tema del runam salí de Sallent.
Lluny de resoldre la problemàtica, perpetuen un problema en un moment que tenien la força per influir sobre l'empresa i começar a posar fil a l'agulla.
M'agradarà veure com està el runam de Sallent d'aquí a un any.

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

Argumentar una percepció personal és impossible però quan titllo de prepotents moltes actituds dels companys d’Iniciativa em baso en la meva experiència des que formava part del Consell de Joves del Bages junt a Andrés Querol fa gairebé 15 anys fins als comportaments que veig als mitjans en l’actualitat. En el fet nacional no aniré gaire lluny geogràficament ni en el temps: a Manresa ICV no va votar a favor del dret a decidir de Catalunya i va votar en contra d’honorar Xirinacs. Ara bé, davant palestina, el Tibet o Sàhara, corre-m’hi tots. Crec que és suficient argument per a demostrar la il•lògica de la seva actitud. Sobre el tema religiós, no crec que hagi de buscar exemples. Tot això combinat amb la por de perdre un poder sobrevalorat a la seva representació fa que no siguin valents perquè no poden.

Per una altra part no és curiós que citi CCOO dues vegades. No és curiós, és conseqüent. Quan hagis negociat tants convenis, regulacions, horaris i condicions com he hagut de fer jo de costat (no des de dins) dels companys de CCOO te n’adonaries que la venta de l’Estatut de Mas a Moncloa (per possar un exemple d’alta traïció) de fa tres anys és un joc de nens al costat de les coses indignes que signen diàriament amb les empreses.

Unknown ha dit...

Són l'ECO dels SOCIALISTES

Anònim ha dit...

No pateixis que aquest d'ICV ecosocialistes, ja tenen la clientela feta. Només amb els amics i parents treuram al Joan Herrera de l'atur.
Particularment no em cauen malament, però els trobo forçats. No sé com poden fer un discurs i tenir unes actuacions tant desgraciades. Encara el veuerem del Ministre de Medi Ambient..Ui!

Anònim ha dit...

No els podies definir millor. Una gran majoria dels què conec segueixen aquest model."O ets del meus o estas en contra meu" és un dels seus lemes i son capaços de justificar totes les seves accions encara que vagin en contra la seva ideologia de base. Tot sigui pel poder!!!!!

Anònim ha dit...

"o estàs a favor meu o estàs contra meu" ... I si no votes a favor de Xirinacs no estàs contra el tal Fontanals? va nen ... I per simple curiositat, quants convenis has negociat? Uno o ninguno? Perdem credibilitat Fontanals ...

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

Fixa't anònim (el darrer) que no critico socialistes o populars per haver votat en contra de Xirinacs. Una cosa és convicció i una altra coherència. No critico les opinions polítiques de ICV ni de ningú, critico la falta de coherència.

A nivell de convenis, salaris, horaris i condicions n'he negociat més de una i de zero amb empreses tant industrials com de serveis, en primera persona i per a tercers. I ho he fet amb la voluntat de fer-ho de costat de CCOO i UGT, però la majoria de les vegades me'ls he trobat davant al costat de l'empresa. Si ho creus bé, sinó no és el meu problema. D'acció sindical me n'he fet un fart i el comportament de CCOO no ha estat sempre exemplar.

Anònim ha dit...

Diga'm en el sentit més estrictament pràctic de què serveix votar a favor del dret d'autodeterminació, més encara quan aquest es planteja en la majoria de plens municipals o plens parlamentaris per qüestions purament i estrictament partidistes, sense cap mena de debat previ i amb la única voluntat de generar un vot diferenciador. Jo no dubto que ICV és partidària del dret d'autodeterminació, però és contrària a l'ús frivol que la majoria de forces polítiques fan d'ell ... si jo m'ho crec per què he de promoure i votar-lo 50 vegades en una legislatura? Simpelement per què algun partit no té més discurs que aquest? simplement perque aquest partit té ganes de enrecordar-se que encara s'ho creu? simplement per què aquest partit vol saber el que pensen els altres partits? va, per favor ...

I posats a parlar de coherència ... que tenen en comú l'anarcosindicalisme i la socialdemocràcia?

Pere Fontanals i Bosch ha dit...

L'anarcosindicalisme i la socialdemocràcia no tenen gaire rés a veure, però tot i que hagi begut de vents anarcosindicalistes mai l'he proposat com a modus vivendi. Com a molt l'he usat en la meva acció sindical.

Anònim ha dit...

Tela marinera!!!
Qui gosa defensar IC, només pot ser d'IC, la resta del món mundial no els podem veure!!!
Amics d'IC, del què dieu al què feu hi ha quilòmetres de distància!!!!!